Ai avut o zi de muncă stresantă sau, mai rău, o săptămână întreagă de ședințe și deadline-uri? Te afli într-o perioadă atât de aglomerată încât un duș rapid a fost tot ce ți-ai permis? Sau pur și simplu își dorești să îți oferi un răsfăț binemeritat?
Indiferent în ce situație este situația te afli, o baie relaxantă făcută ca la carte este întotdeauna varianta câștigătoare.
1. Pregătirea băii nu trebuie să fie neglijată. Știi cum simți mirosul așternuturilor proaspăt schimbate și cum atunci somnul este cel mai dulce? Situația este aceeași când vorbim de pregătirea unei băi relaxante. În mod garantat momentul va fi unul de excepție dacă, înainte de a umple cada cu apă fierbinte, o cureți puțin. Astfel te vei asigura că nu există în ea păr, praf sau urme uscate de spumă de săpun.
2. Acordă puțină atenție ordinei din baie. Ar fi și păcat să îți strici relaxarea fixând cu privirea un obiect ce nu este la locul lui.
3. Cât de fierbinte trebuie să fie apa? Asta depinde de gustul fiecărei persoane în parte. În general, apa este considerată suficient de fierbinte atunci când face aburi, dar când poți să ții mâna sub jetul de apă. Atenție însă, în cazul femeilor însărcinate, este recomandată apa caldă, nu fierbinte.
4. Nu lăsa pe nimeni și nimic să îți întrerupă baia relaxantă. Anunță-i pe cei cu care locuiești că, atâta vreme cât ești în baie, dorești să nu fii deranjată. Pune telefonul pe silent, eventual cât mai departe de tine, pentru a nu fi tentată să îl folosești.
1. Mirosul plăcut și lumina sunt două aspecte esențiale pentru o atmosferă perfectă. Pe lângă spuma de baie, care este relaxantă și plăcută ochiului, folosește câteva picături de uleiuri esențiale combinate cu o lingură, două de ulei de cocos sau de jojoba. Acestea se amestecă în cadă după ce s-a umplut cu apă.
2. Alege ce uleiuri esențiale îți plac, cu mențiunea să emane același parfum sau să meargă mână în mână cu cel de la lumânări. De exemplu, în cazul în care optezi să îți parfumezi apa cu ulei esențial de lavandă, indicat este ca și lumânările din baie să aibă același miros. Mai mult, lumânările ajută și din punctul de vedere al luminii. Pentru o baie relaxantă este ideal să renunți la lumina puternică din baie în favoarea celei calde și difuze, oferite de lumânări.
3. Creează-ți un playlist cu melodii relaxante care să ruleze pe fundal. De obicei melodiile instrumentale au cu adevărat un efect calmant. Nici nu este nevoie să cauți fiecare melodie în parte, există deja pe internet o mulțime de playlist-uri gata realizate special pentru astfel de ocazii.
Desigur, o zi la spa sau chiar numai câteva ore pot fi considerate răsfățul suprem pentru multe dintre femei. Însă în cazul în care timpul sau bugetul nu îți permit acest lucru, nimic nu te împiedică să-ți creezi propriul tău spa la tine acasă, să îți încarci bateriile și să te tratezi ca o adevărată zeiță.