Spatiile de depozitare difera foarte mult in functie de produsele care sunt stocate.
Fiecare persoana care are nevoie de astfel de spatii va trebui sa ia in calcul in primul rand produsele si, ulterior, sa tina cont de de cantitate, de pret si de toate problemele aferente depozitarii. In momentul in care se inchiriaza sau se cumpara spatii de depozitare sunt mai multe lucruri de luat in considerare.
Spatii de depozitare materiale de constructii
Pentru a depozita materialele de constructii este nevoie de spatii de depozitare mari, in care mediul sa fie propice pentru astfel de materiale. Un mediu umed va face ca pulberile sa se umezeasca, iar in acest caz particulele vor adera unele la celelalte si materialele vor capata aspect de piatra.
In aceste situatii, pierderile pentru companie sunt semnificative, mai ales in momentul in care se strica paleti intregi. Niciun client nu va cumpara produse pietrificate, indiferent de explicatiile vanzatorului.
Spatii de depozitare pentru fructe si legume
Fructele si legumele sunt alimente perisabile, ceea ce inseamna ca au nevoie de spatii speciale in acest scop. Un spatiu de depozitare de foarte buna calitate asigura un mediu uscat si rece pentru astfel de produse. In cazul in care persoana care inchiriaza spatiul nu tine cont de conditii, este posibil ca pierderile rezultate sa fie foarte mari.
In cazul fructelor si legumelor, este suficient ca una dintre ele sa se strice si, in cel mai scurt timp, se vor strica pe rand toate celelalte. Fructele si legumele care se strica intra intr-un proces de fermentatie care se extinde foarte repede, deteriorand si restul stocului.
De asemenea, mediul pentru astfel de produse trebuie sa fie curat si sa nu aiba elemente contaminate in interior, deoarece toate acestea vor fi ingerate de cumparator.
Spatii de depozitare pentru carne
Carnea este unul dintre cele mai perisabile alimente, ceea ce inseamna ca va fi nevoie de conditii special create. De obicei, spatiile de depozitare pentru carne sunt special construite pentru refrigerare, in asa fel incat sa ajute la mentinerea unor produse proaspete pentru cat mai mult timp, pana cand ajunge la cumparatorul final.
In aceste spatii de depozitare, ca si in cazul celor pentru fructe si legume, trebuie sa nu existe contaminanti sau alte substante cu potential nociv pentru om.
Spatii de depozitare cereale
Cerealele trebuie sa fie protejate in primul rand de umiditate, deci mediul va trebui sa fie unul uscat. Cerealele naturale, in stare bruta, pot sa incolteasca atunci cand nu sunt macinate sau cand nu sunt prelucrate in orice alt mod. Odata incoltite, cerealele nu mai pot fi utilizate, pentru ca isi modifica proprietatile.
Spatii de depozitare haine
Hainele trebuie sa fie protejate de umezeala pentru a nu mucegai, dar trebui sa fie ferite si de molii si de alti paraziti. Din acest motiv se vor verifica locurile pe unde aceste insecte pot sa intre si se va securiza intregul depozit.
Este important ca, in functie de produs, sa fie aleasa o modalitate optima pentru depozitare.
Sursa Foto: https://www.businesstoday.in/magazine/cover-story/modern-warehouse-high-value-shipments-india-stores-logistics-companies-godowns/story/278867.html