• PRO TV
  • (P) 3 Rețete împrumutate din bucătăria asiatică ce au la bază turmeric

(P) 3 Rețete împrumutate din bucătăria asiatică ce au la bază turmeric

(P) 3 Rețete împrumutate din bucătăria asiatică ce au la bază turmeric

  Turmericul este un condiment extrem de popular în bucătăria asiatică, mai ales în țări precum India, Taiwan, China, Japonia, Malaezia și Indonezia. Se spune despre el că are proprietăți medicinale miraculoase și consumat în mod regulat poate ajuta și la prevenirea cancerului. 

Printre beneficiile consumului de turmeric se numără detoxifierea organismului și vindecarea afecțiunilor de la nivelul ochilor, urechilor sau gâtului. De asemenea, se pare că turmericul are un efect incredibili și asupra creierului uman, specialiștii asiatici recomandându-l ca tratament preventiv împotriva bolii Alzheimer, ajutând prin oxigenarea creierului la parametri normali. În plus, este un condiment parfumat și plăcut la gust, care dă mâncărurilor o culoare specifică și care poate fi folosit în atât de multe rețete încât consumul său să devină o plăcere.

Mai multe despre efectele turmericului asupra organismului, dar și diferitele forme în care poate fi administrat, poți descoperi pe site-ul Vitacaps.ro. În acest articol, mai departe, ne îndreptăm atenția către trei rețete simple și savuroase care au ca ingredient de bază turmericul pentru ca tu să-l poți consuma de plăcere, bucurându-te în același timp și de efectele sale asupra sănătății.

3 Rețete asiatice cu turmeric

#1 Pui cu miere și turmeric

Nu durează mai mult de 15 minute să pregătești pentru tine și familie un delicios pui cu miere și turmeric pentru o cină după care organismul îți va rămâne recunoscător. Tot ce ai nevoie pentru această rețetă sunt patru pulpe de pui, doi căței de usturoi, două linguri de miere naturală, o lingură de sos de soia, un sfert de linguriță de pudră de turmeric, piper cayenne, sare și ulei.

Se amestecă cât mai bine usturoiul tăiat mărunt cu mierea, sosul de soia, pudra de turmeric, piperul și sarea și se scufundă puiul în compoziție. Apoi, se încinge o tigaie unsă cu ulei și se prăjește puiul până devine auriu. Preparatul se servește la sfârșit cu legume opărite, orez sau paste.

#2 Varză călită cu turmeric

Varza călită cu turmeric este o rețetă indiană foarte apreciată. Pentru un plus de savoare, pudrei galbene de turmeric îi vin în ajutor boabe de muștar și ardei iuți uscați. Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt simple și în urma pregătirii lor rezultă o rețetă ce poate fi apreciată și de vegetarieni sau vegani deoarece este delicioasă și simplă, fără a fi servită cu carne.

Pentru varză călită cu turmeric ai nevoie de o lingură de ulei, un cub de aproximativ doi centimetri de ghimbir, un cățel de usturoi, o jumătate de lingură de boabe de muștar, doi ardei iuți uscați, un cartof, o jumătate de varză albă, o lingură de turmeric, 3 linguri de apă și o lingură de ulei. 

Se toacă varza și morcovul, dar secretul principal pentru un plus de savoare este călirea condimentelor în ulei înainte de adăugarea legumelor. Atfel, varza va împrumuta savoarea tuturor celorlalte ingrediente și dintr-o simplă legumă, destul de fadă ca gust, se va transforma într-o delicatesă.

#3 Orez chinezesc prăjit cu turmeric

Pentru chinezi orezul prăjit și asezonat cu turmeric este una din acele mâncăruri pe care o savurează ori de câte ori simt nevoia de a-și căuta un refugiu în mâncare. Este un preparat ideal care merge servit alături de un pahar de alcool și bineînțeles, în orice moment al zilei când ai poftă de ceva ușor, dar savuros. 

Pentru a prepara orez chinezesc prăjit cu turmeric ai nevoie de orez asiatic cu bobul lung și subțire, turmeric, câteva din legume care îți plac precum broccoli, păstăi, morcovi, ceapă verde, frunze de usturoi, ardei gras sau ardei iute, tăiate cubulețe, sos de soia, semințe de susan prăjte, oțet de orez și un ou.

După ce se gătește orezul împreună cu legumele, oul poate fi preparat în două feluri distincte. Ori prin metoda asiatică în care se sparge pur și simplu într-o tigaie încinsă și tapetată cu ulei, amestecându-l continuu cu bețișoarele până se formează fâșii distincte peste care se toarnă apoi amestecul de legume și orez. Ori prin prepararea unei omlete tradiționale care apoi poate fi tăiată fâșii cu cuțitul și amestecată cu restul ingredientelor. Indiferent de varianta aleasă, preparatul se asezonează cu sos de soia, oțet și susan și rezultatul este același: un gust desăvârșit într-un preparat iubit de toată lumea.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni