ß
Vara a trecut și cu siguranță nimeni nu a ratat măcar câteva sesiuni de stat la plajă, sub razele calde ale soarelui.
Din păcate, soarele și căldura au și efecte nedorite, mai ales pentru tenul nostru.
Ca urmare a expunerii necontrolate la soare şi a arsurilor generate de acest fapt, apar pete inestetice, de culoare maronie şi de dimensiuni diferite.
Prevenția, cel mai bun tratament
Utilizarea unei creme cu factor de protecție, fie vară sau iarnă, este cea mai bună și accesibilă metodă de a preveni apariția acestor pete solare. Radiațiile solare sunt la fel de puternice și de nocive indiferent de anotimp, așadar o cremă hidratantă cu protecție solară te poate scuti de eventuale probleme.
Cum putem scăpa de petele solare deja existente?
Dacă deja te-ai ales cu aceste enervante pete cauzate de soare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să vizitezi cabinetul unui medic dermatolog.
În urma unei examinări atente, acesta îți va propune un protocol de tratament care să te ajute să scapi rapid și ușor de imperfecțiuni.
Există două metode simple și non-invazive de tratament împotriva petelor pigmentare – exfolierea mecanică și exfolierea chimică.
Exfolierea mecanică se poate realiza în orice anotimp, prin microdermabraziune cu particule de diamant.
Microdermabraziunea cu particule de diamant este un peeling mecanic care presupune exfolierea stratului superior al pielii cu scopul de a elimina stratul cornos, care este alcătuit de obicei din celule moarte.
Odată cu acest strat de celule moarte și petele pigmentare își pierd din intensitate. După efectuarea unui protocol de minim 6 ședințe, petele pigmentare pot dispărea în totalitate.
Spre deosebire de tratamentul cu cristale, microdermabraziunea cu diamante se poate folosi pentru a trata zone mai sensibile, specialiștii preferând capul de diamant natural deoarece nu irită pielea și este mult mai ușor de manevrat.
Exfolierea chimică sau peelingul chimic se poate realiza numai la finalul sezonului estival sau, mai exact, atunci când soarele nu mai strălucește atât de puternic, deoarece se folosesc acizi din fructe, care fotosensibilizeaza pielea și cresc riscul că această să se păteze și mai tare.
Acizii de fructe (sau AHA) permit realizarea unor preparate ce aduc o serie de beneficii oricărui tip de ten. Termenul ”AHA” desemnează acizii alfa hidroxilați (Alpha Hydroxy Acides). Aceștia sunt derivați în principal din zaharurile fructelor. Principalii acizi din fructe sunt acizii lactic, malic, glicolic, citric și tartric.
Dintre toți acizii ”AHA” acidul glicolic este cel mai activ, datorită greutățîi sale moleculare mai mici, ceea ce ii permite să fie mai bine absorbit, deci să pătrundă mai bine în piele.
Aplicațiile locale cu acid glicolic elimină celulele stratului cornos al pielii, eliberând spațiile intercelulare, keratinocytele și facilitând exfolierea.
Peelingul chimic cu acid glicolic este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru eliminarea imperfecțiunilor de orice fel, nu numai a petelor solare. Fie că vorbim de pete lăsate de acnee sau riduri și linii fine, toate vor avea un aspect estompat în urmă unui protocol de ședințe de peeling chimic.
Pentru siguranță dumneavoastră, recomandarea noastră este să nu efectuați niciun tratament împotriva petelor solare înainte de a consulta un medic dermatolog pentru a pune un diagnostic concret.
La clinica Dermacare, consultația dermatologica în vederea stabilirii unui protocol de tratament este gratuită.
Așadar, dacă te gândeșți să apelezi la vreunul dintre tratamentele despre care ti-am povestit mai sus, te invităm să citești mai multe despre microdermabraziunea cu particule de diamant și despre peelingul chimic pe site-ul nostru.
Gallery