• PRO TV
  • (P) 6 alegeri inedite care vor da baii tale un aer elegant

(P) 6 alegeri inedite care vor da baii tale un aer elegant

(P) 6 alegeri inedite care vor da baii tale un aer elegant

Pentru ca baia reprezinta incaperea in care profiti de cele mai relaxante momente, trebuie sa te ocupi de o amenajare complexa, astfel incat sa obtii un spatiu confortabil. 

Mai mult, indiferent de dimensiunea baii de care dispui, designul baii trebuie să fie creat in raport cu stilul unei locuinte moderne. Din acest motiv, este recomandat sa pui accent pe mai multe elemente, de la alegerea obiectelor sanitare potrivite si amplasarea mobilierului, pana la includerea corpurilor de iluminat. Afla, din randurile de mai jos, care sunt ideile pe care le poti pune in practica in amenajarea baii, ce pot veni in spatiul  acestei incaperi cu un aer elegant si modern.

1. Obiectele sanitare
 

Pentru o baie eleganta, trebuie sa pui accent pe achizitionarea celor mai potrivite obiecte sanitare. Din fericire, vei gasi numeroase modele, culori si materiale, care sa se potriveasca perfect cu restul elementelor din baie. Astfel, poti opta pentru aceste chiuvete baie de la sensodays.ro, din ceramica, ideale pentru obtinerea unui aer sofisticat. Totodata, poti alege si lavoare din onyx, piatra de rau sau metal, cu un design atemporal. De asemenea, cada reprezinta una dintre piesele centrale ale baii. 

Ai ocazia sa alegi de la cazi clasice, pana la modele moderne sau iesite din comun. Pentru o baie cu aspect romantic si boem, ai ocazia sa achizitionezi si o cada cu picioare din acrylic si fibra de sticla. Totodata, pentru o baie nonconformista, cazile cu hidromasaj si cromoterapie sunt alegeri inspirate, spre care te poti indrepta. Daca ai o baie de dimensiuni reduse, nu trebuie sa te temi. Poti alege cabine de dus moderne cu pereti din sticla, care sa completeze armonios designul baii.


2. Mobilierul
 

Mobilierul implica si spatiile de depozitare atat de importante in baie, motiv pentru care este recomandat sa optezi pentru obiecte de mobilier cat mai bine compartimentate. Indiferent de dimensiunea baii, nu este indicata alegerea unei mobile voluminoase, care ocupa mult spatiu pentru o baie moderna, aerisita. 

Totodata, atunci cand alegi obiectele de mobilier, vei lua in calcul ansamblul intregii incaperi, precum si culorile placilor ceramice si textura acestora. Mobila clasica de baie va fi inspirata de un stil de design traditional, fara sa renunte la numeroase detalii pline de farmec. Poti opta pentru mobilier pentru baie din lemn masiv, cu un aspect sobru, care transforma o baie obisnuita intr-un spatiu elegant.


3. Bateriile
 

Atunci cand vrei sa alegi o baterie de baie, trebuie sa tii cont si de materialele din care este fabricata chiuveta. Calitatea acestor materiale poate sa influenteze atat durabilitatea, cat si rezistenta bateriei, aspect care poate influenta costurile si confortul tau, in calitate de utilizator. 

Poti opta pentru baterii de baie fabricate din materiale de calitate, pentru a evita situatii neplacute, precum debit inconstant, scurgeri de apa sau diferente mari de temperatura. Unele dintre cele mai cunoscute materiale pentru o baie moderna sunt alama si inoxul, ideale pentru bateriile de lavoar, deoarece au un raport bun calitate-pret si se potrivesc design-ului unei astfel de incaperi.


4. Corpurile de iluminat
 

In ceea ce priveste corpurile de iluminat, este recomandat ca baia sa dispuna de doua tipuri de lumini: unele cu o intensitate redusa, dispuse pe plafonul din incapere si altele mai puternic luminate, pe care le poti plasa deasupra oglinzii. In acest fel, poti opta si pentru lumini de tip aplica, spot sau corpuri suspendate. 

Pentru o atmosfera placuta intr-o baie moderna si eleganta, lumina difuza iti poate oferi un efect de relaxare. LED-urile instalate in pereti sau pe plafon pot crea o atmosfera ideala pentru o baie lunga, dupa o zi grea. Aceste becuri reprezinta o alegere inspirata, datorita unui consum redus de energie. Daca spatiul din baie sau design-ul acesteia nu iti dau voie sa exagerezi, poti opta pentru o plafoniera de tip minimalist, care sa intregeasca incaperea.


5. Accesoriile
 

In alegerea accesoriilor pentru baie, acestea trebuie sa fie asortate atat cu obiectele sanitare, cat si cu mobilierul. Opteaza pentru accesorii care se potrivesc cu restul elementelor din baie, atat din punctul de vedere al structurii, cat si cromatic. Pentru o baie moderna si comoda, poti alege sapuniere, dozatoare de sapun sau suporturi pentru periute in culori neutre sau intense, in functie de nuantele existente in baie. Daca obiectele sanitare din baie sunt realizate din piatra naturala sau ceramica, poti alege accesorii din marmura, basalt sau piatra de rau, care vor oferi o nota subtila de eleganta baii tale.


6. Caloriferele
 

Desi nu te gandesti intotdeauna la amplasarea caloriferelor, atunci cand vine vorba de amenajarea unei bai elegante, caloriferele pot sa devina o piesa de rezistenta. Exista numeroase modele de calorifere, caracterizate prin minimalism si tehnologie moderna, disponibile intr-o gama variata de culori. 

De pilda, caloriferele din fonta sunt reprezentate de un design modern, adaptabil pentru o baie eleganta. Acestea pot mentine caldura pe o perioada mare de timp si iti permit asezarea perfecta pe podea. Caloriferele pentru baie din aluminiu sunt modele clasice, prevazute cu elementi de incalzire, mult mai usoare in comparatie cu modelele din otel sau fonta.

Atunci cand amenajezi o baie moderna, este necesar sa iei in calcul atat functionalitatea sa, cat si siguranta pe care ti-o ofera. Din aceasta cauza, este indicat sa alegi materiale si obiecte simplu de manevrat si rezistente, pentru a te bucura de o incapere functionala cat mai mult timp.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni