Un zâmbet sănătos și aspectuos invită la comunicare, socializare și este rezultatul unor tratamente stomatologice eficiente. Pe lângă priceperea medicului și tehnologia pe care acesta o folosește în tratarea afecțiunilor dentare pe care le prezinți, o importanță decisivă o are și modul în care sunt sterilizate instrumentele medicale pe parcursul tuturor procedurilor din respectiva clinică stomatologică.
Metode de igienă și sterilizare în stomatologie
Sterilizarea riguroasă a tuturor instrumentelor medicale pe care le-a folosit dentistul este necesară în urma fiecărui consult sau tratament stomatologic. În plus, se impune și igienizarea tuturor suprafețelor cu care pacientul a venit în contact direct. Sterilizarea este vitală în orice clinică stomatologică, având rolul de a îndepărta flora microbiană și alte tipuri de agenți patogeni care pot avea efecte negative asupra stării de sănătate a pacienților.
Din acest punct de vedere, este absolut necesar să te asiguri că orice vizită pe care o faci la clinica stomatologică se desfășoară în condiții optime, atât din perspectiva tratamentului propus de către medicul în grija căruia te afli, cât și din perspectiva îndeplinirii măsurilor corespunzătoare de igienă medicală. Procedurile de sterilizare trebuie să se realizeze cu substanțe antiseptice pentru dezinfectarea suprafețelor și a instrumentelor, care apoi vor trece prin încă un proces de sterilizare realizat cu ajutorul unui aparat special numit autoclav.
Autoclavul Domina Plus Premium Line folosit în clinica stomatologică Dental Excellence poate steriliza și cele mai complicate instrumente, precum cele cu cavități sau instrumentarul cu pori, motiv pentru care acest aparat corespunde întrutotul celor mai noi standarde internaționale și a trecut cu succes cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowi & Dick și Helix). Absolut toate etapele și ciclurile de sterilizare sunt controlate de către un microprocesor, fapt ce asigură monitorizarea integrală a procesului de sterilizare și eliminarea riscului de eroare umană.
În timpul consultațiilor și intervențiilor dentare realizate la clinica stomatologică, este absolut necesar ca medicul să poarte masca pentru a nu favoriza transmiterea anumitor viruși sau bacterii. O altă măsură de sterilizare și prevenție la care medicul tău stomatolog trebuie să apeleze constă în utilizarea materialelor de unică folosință (bavete, mănuși, seringi și ace pentru anestezie), precum și în desigilarea trusei de consultație numai sub privirile pacientului.
În cazul în care adopți o atitudine dezinteresată față de aceste măsuri de precauție obligatorii în orice cabinet și clinică stomatologică, te expui unor riscuri foarte mari care îți pun în pericol sănătatea, dat fiind faptul că poți contacta viruși hepatici și diverse alte afecțiuni grave. Tocmai de aceea, înainte de a programa o consultație la medicul tău stomatolog, trebuie să te asiguri că respectiva clinică stomatologică îndeplinește toate normele de igienă ale instrumentarului sanitar și că sunt respectate întocmai absolut toate procedurile de dezinfectare și sterilizare.
Orice clinică stomatologică trebuie să pună siguranța pacientului pe primul plan
Respectarea cu strictețe a metodelor de igienizare stomatologică sporește încrederea pacienților în calitatea serviciilor oferite de respectiva clinică stomatologică și în prestația medicului stomatolog. Astfel, fiecare cabinet trebuie să fie echipat cu un sistem sigur de sterilizare a instrumentelor pentru a putea preveni situațiile nefavorabile produse de apariția unor infecții neașteptate.
Clinica stomatologică Dental Excellence dispune de cel mai modern sistem de sterilizare a instrumentarului medical și are ca prioritate respectarea cu strictețe a procedurilor de dezinfectare și sterilizare de către personalul medical. Vizitează www.dentalexcellence.ro și te vei convinge că orice tratament desfășurat în această clinică stomatologică garantează rezultatele pe care le urmărești și condițiile optime pentru efectuarea procedurilor medicale în siguranță deplină.