ß
  • PRO TV
  • (P) De ce trebuie să ții cont când porneșți propria afacere?

(P) De ce trebuie să ții cont când porneșți propria afacere?

(P) De ce trebuie să ții cont când porneșți propria afacere?

Sunt multe elementele care te-au determinat serios să începi propria afacere, să răspunzi unei provocări care îți poate schimba radical viata și care să te scoată totodată din rutina unui loc de muncă banal, cu program de lucru strict, dar și cu mai puține satisfacții. 

Și odată ce această idee căpătat tot mai mult contur, până să porneșți efectiv în această nouă etapă a vieții tale, este bine să-ți pui ordine în idei, să te organizezi serios și să îți calculezi cu realism șansele să te dezvolți că întreprinzător. 

Așa că nu te sfii să ceri sfaturi, să afli cât mai mult din experiență celor care au deja o afacere proprie, să afli despre obstacolele intampionate de aceștia, despre erorile pe care le-au făcut și puteau fi evitate. Evident, trebuie să îți faci musai un plan de afacere, măcar unul în linii mari, clare, că să șții la ce te inhami. 

De asemenea,  interesează-te despre soluțiile care îți pot impulsiona afacerea și pe care să le aplici pentru productivitate,  pentru îmbunătățirea relației cu viitorii clienți, pentru atragerea și fidelizarea lor, vezi office 365 business.  

Apelează la specialișți pentru acele lături ale afacerii pe care nu le stăpâneșți, în domeniul marketing,  contabilitate, consultanți în afaceri, pentru că oricât te-ai consideră de instruit este aproape imposibil să stăpâneșți toate domeniile care au legătură cu afacerea ta. Plus că, alegând să distribui din sarcini, vei avea timp mai mult să te achiți cât mai eficient de cele mai importante, care, evident, îți revin ție. 

Totodată, o cercetare din timp a pieței pe nișă care are legătură cu serviciile sau produsele pe care le vei oferi potențialilor clienți este extrem de importantă pentru planul de afaceri pe care îl pui la punct.  

Fii sigur că dispui de un minim capital, să nu demarezi afacerea ta impovarandu-te cu niște împrumuturi mari, mizând prea optimist pe un succes rapid și facil al afacerii, că apoi să nu șții din ce să le achiți. Așa că, cel mai bine este să îți menții un entuziasm moderat, realist, să te aștepți la obstacole, la erori inevitabile.  

Important este să ai puterea și abilitatea să le depășeșți, să le eviți pe viitor, să te înarmezi cu răbdare și rezistență, pentru că traseul fiecărei afaceri, mai mici sau de amploare, este plin de provocări.

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/desk-work-business-office-finance-3139127/

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni