ß
  • PRO TV
  •  5 sfaturi utile despre vizita la stomatolog în funcție de vârstă

 5 sfaturi utile despre vizita la stomatolog în funcție de vârstă

 5 sfaturi utile despre vizita la stomatolog în funcție de vârstă

( P) România este încă o țară codașă în ce privește educarea locuitorilor ei în vederea acceptării vizitelor la cabinetul de stomatologie ca pe ceva natural. 

Dacă în occidentul european oamenii sunt obișnuiți încă de la vârste foarte fragede, românii au încă tot felul de frici adânc înrădăcinate în suflet, care-i obligă practic să refuze vizitele periodice la stomatolog, obligatorii pentru cei ce își doresc să aibă o dantură sănătoasă. 

Mai ales în mediul rural, oamenii sunt reticenți, aici intervenind și faptul că nu există cabinete medicale în satele și comunele românești, iar educația în acest sens rămâne doar una teoretică, prezentată sumar la școală de profesori și învățători. Specialiștii recomandă tuturor oamenilor să țină cont că primul pas către normalitate este îndrumarea copiilor către cabinetul stomatologic la cel mai mic semn că există o problemă cu dințișorii lor, atunci când costurile pot fi foarte mici.

Află câteva sfaturi utile despre mersul la stomatolog!

Mulți oameni temători, care nu au fost niciodată la dentist, se întreabă cu ce situații s-ar putea confrunta în aceste cabinete stomatologice, dacă va fi cazul să vină des, să suporte dureri și dacă pot întreba orice medicul. 

Iată ce trebuie să știe:

1. Este vital ca din fragedă pruncie copiii să fie învățați că este normal să meargă la dentist și că nu trebuie să uite de efectuarea igienei dentare în fiecare zi. Pe măsură ce copilul înaintează în vârstă, va căpăta o frică tot mai mare de stomatolog și va avea probleme dentare din ce în ce mai mari;

2. Controalele regulate trebuie realizate din 6 în 6 luni în mod obligatoriu. Chiar dacă persoana nu se confruntă cu dureri, asta nu înseamnă că ele nu ar putea apărea în scurt timp, mai ales dacă nu are grijă de periajul dentar de zi cu zi. Vârstnicii se pot confrunta și cu respirația urât mirositoare, iar dentistul sau igienistul îi poate ajuta printr-un periaj complet;



3.Mulți dintre copiii de 6 ani se confruntă cu apariția cariilor dentare, 1 din 5 români pierde dinți înainte de a ajunge la vârsta de 20 de ani, doar 5 % din populație merge frecvent la dentist. Specialiștii recomandă o informare mai profundă a populației cu privire la acest aspect, astfel reușind să învețe oamenii de diferite vârste cum să prevină problemele dentare sau cum să le trateze minim invaziv, chiar să fie vindecate în totalitate;

4. Prețul intervențiilor stomatologice poate fi uriaș, mai ales dacă persoanele suferinde au nevoie de implanturi sau alte proceduri medicale costisitoare. Pe măsură ce se înaintează în vârstă și nu se tratează problemele apărute, cheltuielile vor fi din ce în ce mai mari, problemele evoluând;

5.Comunicarea între medic și pacient este esențială, altfel această experiență poate deveni traumatizantă, indiferent de vârsta pacientului. Cei care au avut experiențe neplăcute înainte trebuie să le comunice medicului, chiar și sentimentul de frică. Poate părea ciudat că un om la 50-60 de ani să spună că îi este teamă de stomatolog, dar este perfect normal. Fobiile există și pot pune piedici serioase în viața tuturor.

Așadar, nimeni nu trebuie să uite faptul că dintele este singura parte din corpul omenesc care nu se poate vindeca singură și că vizita la medicul dentist nu trebuie amânată sub nicio formă.

surse foto:

shutterstock.com

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni