Primele podcasturi România, știi bine, moderate de Cristian Leonte și susținute de jurnaliștii România, te iubesc!, Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și Rareș Năstase, s-au viralizat în mediul online și au stârnit zeci de mii de reacții.
Subiecte precum situația adopțiilor, infrastructura feroviară, rețelele de trafic de persoane, depopularea României sau fondurile europene la care avem acces, dar pe care nu le folosim eficient, au fost doar câteva dintre temele dezbătute de jurnaliștii România, te iubesc! în podcastul România, știi bine!.
Primele cinci ediții ale podcastului au fost urmărite de peste 500.000 de utilizatori și au adunat aproape 8.000 de reacții, 2.100 de share-uri și sute de comentarii în mediul online.
În plus, video-ul în care Alex Dima încearcă să afle răspunsuri despre măsurile luate de premierul României pentru județul Teleorman, care este în continuare un pol al sărăciei, a fost unul dintre viralele acestei săptămâni: peste 213.000 de utilizatori au urmărit clipul pe rețelele sociale și peste 1.500 l-au share-uit.
”Am făcut primele podcasturi cu gândul la publicul nostru, să completăm și să aducem la zi subiecte pe care oamenii le-au urmărit și le-au comentat. Ce surprize am avut! Temele noastre au fost ajunse din urmă de știrile la zi.
Subiectul Sorina, fetița adoptată. Paula Herlo a avut o poziție perfect echilibrată, în care și-a folosit toată experiența anchetelor despre copii vulnerabili, dar și empatia în fața abuzului.
CFR – vacanțe începute cu drumuri de zeci de ore cu trenul, iar pe plajă surprize de la blocuri construite prea aproape de apă și care după-amiază iau soarele turiștilor. Specialitatea lui Paul Angelescu, cu care am dezbătut ce s-a întâmplat nou și bun de la anchetele lui pe aceste subiecte din primăvară.
Trafic de persoane la granița Mexic/ SUA – realitatea rețelelor de carne vie a fost investigată de Cosmin Savu la Londra și Paris. Tocmai îl chemasem să povestim ce s-a întâmplat de atunci când a apărut informația de peste Ocean.
Depopularea României – un subiect urmărit pe larg în țară și peste graniță de Rareș Năstase. Chiar când să începem podcastul, ministrul Românilor de pretutindeni ne anunță că suntem vreo 5,6 milioane plecați în cele patru zări, plus alte milioane rămași istoric pe tot globul.
Cât despre fondurile europene, un podcast în care încercam să aflu de la Alex Dima de ce nu cheltuim acești bani așa cum trebuie, ce să zic: a fost din nou foarte urmărit comentariul lui la invitația lui Liviu Dragnea, “Vii cu mine la baie?”, comentariu cel puțin nepotrivit pentru un jurnalist, un cetățean, care încerca să afle de ce țara lui nu consumă banii UE.
Jurnaliștii România, te iubesc! au acest avantaj uriaș în fața informațiilor la zi: știu atât de multe despre astfel de subiecte, au investigat atât de mult timp și cu atât de mulți actori încât e greu să-i mai iei nepregătiți. Nu înseamnă că știu totul despre tot, dar bagajul lor profesional îi ajută să urmărească rapid și precis faptele și să le povestească oamenilor ce se întâmplă. Le mulțumim tuturor celor care ne-au urmărit și ne-au trimis mesaje și idei de materiale. Sunteți un sprijin adevărat, iar interesul vostru pentru faptele despre care noi vorbim e și un avertisment serios pentru cei care fură prezentul și viitorul țării. Podcasturile noastre vor continua, vom rămâne în prezent cu toată experiența noastră. Mulțumim!”, spune Cristian Leonte, prezentatorul emisiunii România, te iubesc și moderatorul discuțiilor din cadrul podcastului România, știi bine.
Podcastul realizat de echipa România, te iubesc! este disponibil pe www.stirileprotv.ro, www.protv.ro, pe Youtube, pe pagina de Facebook a emisiunii, dar și pe Spotify.
Vezi aici România, te iubesc! lansează podcastul "România, știi bine