• PRO TV
  • Toată lumea își dorește un apartament modern. Totuși, câți sunt dispuși să apeleze la un designer de interior?

Toată lumea își dorește un apartament modern. Totuși, câți sunt dispuși să apeleze la un designer de interior?

Toată lumea își dorește un apartament modern. Totuși, câți sunt dispuși să apeleze la un designer de interior?

(P) Figurile abstracte, suprafețele lucioase, albul omniprezent și inundațiile de lumină sunt doar câteva dintre motivele regăsite într-o amenajare interioară modernă. Un astfel de stil a pătruns extrem de eficient printre preferințele românilor, tocmai de aceea, răspunsul oricărei persoane care își dorește o schimbare radicală a aspectului locuinței sale, cel mai probabil va opta pentru un design ce exprimă modernism.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre aplicarea viziunilor pe care le avem cu privire la aspectul casei sau apartamentului, puțini dintre noi sunt cei care îndrăznesc să-și asume faptul că trebuie să apeleze la un profesionist. Tocmai de aceea, iată în continuare o perspectivă asupra dilemei, dacă într-adevăr merită să mergi la un designer de interior pentru o amenajare modernă.

Un apartament amenajat modern, visul oricărui proprietar


Dacă în mod normal atât casele cât și apartamentele împărtășesc caracteristicile acestui stil în maniere diferite, apartamentul reiese ca fiind cel mai avantajat. Faptul că minimalismul, ergonomia și calitatea finisajelor sunt criterii cheie în cadrul acestui curent de amenajări interioare, fac ca toate aceste caracteristici să se plieze cel mai bine pe spațiul limitat al unui apartament. Prin urmare, ținând cont că toți avem nevoia de a avea un spațiu suficient de încăpător, dar în același timp să arate aerisit și curat, un stil de amenajare modern reușește să aducă aceste două aspecte la un compromis… mai mult decât atractiv.

Practicitatea pe care acest stil o oferă constă în senzația că în sfârșit ai spațiu, ai loc să te desfășori în voie.  Mai mult decât atât, totul este gândit special ca tu să ai acces la tot ceea ce ai nevoie, fără să fie necesar să încarci spațiul limitat cu obiecte care să te scoată din imersia atmosferei specifice acestui stil. Mai concret, atunci când vorbim despre o strategie de design de interior pentru apartamente, neapărat, printre obiectivele tale trebuie să incluzi: Simplitate, Ergonomie și Calitate, despre care vom vorbi în continuare.

Calitatea și Ergonomia vin la prețuri moderne, dar Simplitatea? Aici designer-ul face diferența


De multe ori, la prima privire ai mari șanse să simți o ușoară dezamăgire atunci când descoperi cu privirea doar câteva elemente decorative, o zugrăveală și strictul necesar amplasat într-un loc care acum pare mai gol. Adevărul este că… stilul modern sau contemporan, cel din reviste și mereu găsit în showroom-uri, presupune simplitate. 

Dar, nu te lăsa copleșit de prima impresie, deoarece toate acele decorațiuni, aparent sumare, sunt eficientizate mai ales din perspectiva costurilor. Astfel, ideea de „puțin dar bun” se reflectă foarte bine în amenajarea finală a unui apartament, realizată de către un designer. Costul este aspectul care induce cel mai mult scepticism în mintea oamenilor care se află în pragul de a lua o astfel de decizie, mai ales din moment ce aproape în orice grup de prieteni circulă încă concepția că „nu merită să apelezi la designeri că te uscă de bani” 

Care-i până la urmă adevărul? Tu ai apela până la un designer de interior pentru a-ți amenaja casa după cum ai visat? Ei bine, ultim argument ar fi faptul că toate acele costuri și prețuri legendare care se duc în buzunarul unui expert care prestează astfel de servicii sunt cheltuite cât mai eficient prin achiziții și execuții cu parteneri din sfera de influență și colaborare a designerului. Prin urmare, dacă este să privești investiția ta pe termen lung, există reduceri semnificative de cost atunci când sunt optimizate două dintre cele mai mari probleme: 

Achizițiile:

Produsele cumpărate în volum de la furnizorii cu care a fost formată deja o legătură și un istoric pozitiv de colaborare,  implicit se traduce prin prețuri reduse/total și costuri scăzute pe termen lung.

Execuțiile: 

La fel ca și în cazul achizițiilor, execuțiile presupun persoane pricepute și care să cuprindă o arie cât mai mare de expertiză precum: Supervizarea șantierului, Cunoașterea cotelor tehnice, Recepționarea materialelor și conceperea procedurilor tehnice, astfel, se poate oferi o execuție de calitate într-un timp cât mai eficient.

Așadar, tu te-ai decis? La designer sau la mistrie?

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni