ß
Centrala nucleară de la Cernobîl a devenit atracție turistică după lansarea serialului de mare succes, Chernobyl. Însă unii turiști au stârnit o revoltă în mediul online din cauza ipostazelor în care s-au fotografiat.
Chiar dacă este una dintre cele mai poluate zone de pe glob, Cernobîlul și orașul construit special pentru muncitorii care au ridicat centrala, Prîpeat, sunt extrem de căutate de turiști. O adevărată „explozie” de vizitatori s-a produs imediat după lansarea serialului Chernobyl, care reconstituie evenimentele dramatice din aprilie 1986.
Nenumărate agenții de turism oferă servicii turistice și tururi ghidate în interiorul „zonei de excludere”, care azi nu mai este la fel de periculoasă. Însă, în goană pentru like-uri pe rețelele sociale turiștii au postat instantanee care întinează memoria celor care au pierit în urma tragediei.
Această tânără din Ucraina, care are puțin peste 3.500 de urmăritori pe Instagram, a sperat să-și sporească numărul de admiratori realizând o ședință foto sexy pe una dintre străzile orașului părăsit Prîpeat. Reacția fanilor pe care îi are nu a fost pe măsura așteptărilor ei. Mulți au dezaprobat gestul tinerei și i-au adresat cuvinte grele.
„Este atât de dezgustător și lipsit de respect pentru victime. Sper că ești mândră de tine că îți vinzi trupul pentru like-uri”, a comentat un utilizator pe Instagram.
Citește și: După succesul serialului „Cernobîl”, Rusia face propria versiune, dând vina pe America pentru dezastru
„Sper ca tu și alți influenceri lipsiți de bun simț să vă îmbolnăviți din cauza radiațiilor”, a scris un altul.
„Este deranjant. Ai face asta și la Memorialul 9/11? Sau în orice alt loc de o asemenea tragedie? Nu-mi vine să cred”, a exclamat alt urmăritor.
Vezi în GALERIA FOTO de mai jos ce fac turiștii la Cernobîl!
Interesul pentru zona cândva interzisă de la Cernobîl a crescut simțitor de la lansarea serialului produs de HBO. „Am sesizat o creștere a rezervărilor cu 35%. Cei mai mulți turiști spun că au decis să vină aici după ce au văzut serialul”, spune Victor Korol, managerul unei agenții de turism din Ucraina care oferă tururi ghidate în zonă de circa 20 de ani.
Situat în imediata apropiere a orășelului Prîpeat, construit special pentru muncitorii, pompierii și angajații centralei, reactorul nuclear se află la doar 110 km de Kiev, Ucraina.
Vezi și: Fotografă din România, expoziție foto la Cernobîl
Gallery