• PRO TV
  • (P) Polaris Medical: „Tratamentul depresiei trebuie adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte.”

(P) Polaris Medical: „Tratamentul depresiei trebuie adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte.”

(P) Polaris Medical: „Tratamentul depresiei trebuie adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte.”

Depresia, boală ce se pare că afectează peste 300 de milioane de oameni la nivel mondial, este una dintre cel mai des întâlnite afecțiuni în țara noastră. Deși, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, doar 2,5% din populația României suferă de depresie, în realitate procentul este cu mult mai mare.

Pentru că mulți oameni nu sunt informați corespunzător, nu sunt astfel capabili să interpreteze corect simptomele acestei afecțiuni și, deci, nici nu pot fi ajutați cu un tratament pentru depresie eficient și adaptat propriilor nevoi. Mulți suferă în tăcere, punând stările depresive și anxioase pe seama stresului sau, pur și simplu, pe seama unei perioade agitate.

Vestea bună este că depresia poate fi învinsă! Pentru începerea unui tratament pentru depresie potrivit, importantă este depistarea și interpretarea corectă a simptomelor. Dat fiind faptul că, adesea, acestea sunt confundate, așa cum am spus, cu perioadele stresante și agitate cu care orice persoană se confruntă la un moment dat în viață, este necesară o mai bună informare.

Cum depistăm și interpretăm instalarea depresiei după simptome?

Înainte de a enumera simptomele cel mai adesea întâlnite în depresie, trebuie să menționăm că printre cele mai comune cauze ce determină instalarea acestei afecțiuni medicale se găsesc:

factorii de mediu: expunerea pe perioade lungi la violențe, neglijențe sau abuzuri;

factorii biochimici: nivelul scăzut al substanțelor de serotonină și norepinefrină, care contribuie la reducerea stării de fericire și bucurie;

factorii genetici: predispoziția moștenită către stările depresive, mai ales în cazul gemenilor monozigoți;

personalitatea: stima de sine scăzută și încrederea redusă în propriile capacități.

Toate acestea sunt cauze ce pot determina apariția celor mai comune simptome ale depresiei:

pierderea energiei și interesului general, chiar și pentru activitățile față de care în trecut se manifesta un interes crescut;

dificultăți de concentrare și în luarea deciziilor;

apariția episoadelor cronice de insomnie;

creșterea sau scăderea excesivă a poftei de mâncare;

apariția constantă a stărilor de anxietate, irascibilitate sau vinovăție și inutilitate;

scăderea interesului sau a dorinței sexuale;

preocuparea excesivă pentru sănătatea fizică;

apariția gândurilor pesimiste, chiar a celor suicidare.

Desigur, într-o intensitate moderată, aceste simptome pot fi asociate și stărilor uzuale de tristețe, normale de altfel în diverse etape ale vieții. Diferența între depresie și tristețe este că aceasta din urmă se diminuează și dispare complet, odată cu trecerea timpului. Depresia, în schimb, se intensifică în trăiri și se întinde pe o perioadă mai mare de două săptămâni.

Polaris Medical – locul unde lupta cu depresia devine mai ușoară

Unul dintre cele mai mari spitale private de recuperare medicală din țară, Polaris Medical, tratează cu succes, din anul 2015, cazurile severe de depresie. Complexa abordare multidisciplinară, alături de cadrul medical calificat, ce lucrează cu aparatură modernă, ajută pacienții să lupte mai ușor cu această nemiloasă afecțiune și să-și recapete pofta de viață.

În cadrul  spitalului, depresia are un tratament special, la începutul căruia se setează o serie de obiective de atins:

reducerea simptomelor depresive;

prevenirea recăderilor;

recuperare psihiatrică cât mai eficientă și rapidă;

creșterea treptată a aderenței la tratament;

adoptarea unor schimbări semnificative în stilul de viață.

Conștienți de faptul că fiecare persoană și fiecare organism este unic și reacționează diferit la tratament, medicii de la Polaris Medical adaptează planurile de tratament în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte. Multe studii au demonstrat că cele mai bune și mai rapide rezultate se obțin în urma unei abordări complexe și personalizate, ce îmbină eficiența tratamentul medicamentos cu psihoterapia.

Departamentul de psihiatrie este dedicat recuperării din depresie are în vedere redarea încrederii și a viziunii optimiste asupra vieții atât pacienților, cât și familiilor acestora. Răbdarea și optimismul cu care medicii îi întâmpină și tratează de fiecare dată pe aceștia contribuie astfel, într-un procent ridicat, la o recuperare accelerată și de durată.

Nu uita! Primul pas în tratarea depresiei este depistarea acesteia și a simptomelor specifice, urmat de cererea ajutorului de specialitate. În cazul în care nu ești tu cel care are nevoie de ajutor, însă cunoști pe cineva care prezintă simptomele depresiei, îndrumă-l către Polaris Medical. În cadrul acestui spital va beneficia de tot suportul necesar, alături de un tratament adaptat nevoilor sale specifice.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni