ß
Lungmetrajul „Bohemian Rhapsody” a fost exclus din lista nominalizărilor la premiile GLAAD.
Motivul acestei decizii ține de publicitatea negativă pe care a primit-o pelicula în ultimele zile, pe fondul acuzațiilor de agresiune sexuală aduse regizorului Bryan Singer.
„În lumina recentelor acuzaţii aduse lui Bryan Singer, GLAAD a luat decizia dificilă de a exclude Bohemian Rhapsody de pe lista candidaţilor pentru categoria Outstanding Film – Wide Release a premiilor GLAAD Media de anul acesta. Articolul apărut săptămâna aceasta în The Atlantic, care documentează trecutul de prădător al lui Singer a adus la lumină o realitate care nu poate fi ignorată.”, se arată într-un comunicat al GLAAD.
Drama biografică regizată de Bryan Singer și Dexter Fletcher, cu Rami Malek în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul american.
Presa de specialitate scrie că, în primul weekend de la lansare, filmul a avut încasări de aproape 50 de milioane de dolari doar în Statele Unite și peste 140 de milioane de dolari la nivel global.
Pelicula spune povestea începuturilor trupei britanice Queen și îi are în distribuție pe Rami Malek (în rolul legedarului Freddie Mercury), pe Ben Hardy (în rolul lui Roger Taylor), pe Joshen Mazzello (în rolul lui John Deacon) și pe Gwilym Lee (în rolul lui Brian May).
Deși Rami Malek e văzut ca un candidat sigur la Oscaruri pentru rolul pe care îl face, totuși filmul în sine nu a stârnit entuziasmul criticilor, el având un scor de 60% pe site-ul de specialitate Rotten Tomatoes.
Criticii îl consideră un film plin de clișee, care distorsionează realitatea și nu reușeste să prezinte nimic memorabil din istoria Queen.
De cealaltă parte, Malek a fost lăudat pentru că portretizează un Freddie foarte apropiat de cel real. Actorul, care are deja în palmares un premiu Emmy, s-a remarcat prin rolul pe care îl face în serialul TV „Mr. Robot”, descris de critici drept „un fel de Fight Club, dar cu hackeri”.
Lungmetrajul, dublu premiat la Globurile de Aur, a primit cinci nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.
Vezi și: