S-a nascut la data de 23 mai 1955, in orasul Haifa din Israel. A absolvit Facultatea de Matematica si Facultatea de Inginerie de Masini din Beer Seva (Israel), obtinand in anul 1980 diploma de inginer masini-matematica.
A lucrat ca profesor de matematica si ofiter in armata israeliana. Nati Meir a iesit pentru prima data din Israel in anul 1996, cand avea 41 de ani. A vizitat mai intai Germania, iar apoi a revenit in Romania, unde s-au nascut parintii sai.
Prima afacere din Israel a lui Nati Meir a fost in domeniul comertului cu electrocasnice. Din cauza inflatiei insa, care ajunsese in Israel la 30% pe luna, compania sa a dat faliment. Intre anii 1985 - 1987, Nati Meir a fost gasit culpabil intr-o serie de procese cu privire la cazuri de impostura. In ultimul proces, la tribunalul din Tel Aviv, Nati Meir a fost gasit vinovat de 80 de cazuri de escrocherie si a fost condamnat la 30 luni de inchisoare. In 2003, la tribunalul din Haifa, Nati Meir a fost gasit vinovat de escrocherii facute in anii 1993 - 1995 si falsificari de sentinte date la alte tribunale. Verdictul a fost 36 luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de un milion de sekalim. Nati Meir a facut apel cu privire la amenda si curtea de apel a micsorat amenda la 500.000 de sekalim.
In anul 1999, Nati Meir a obtinut cetatenia romana. Acest fapt infirma informatiile care spun ca a fost condamnat in Israel - vezi Constitutia Romaniei si Legea 21 din 1991. Conform Constitutiei Romaniei si Legii electorale nu putea sa candideze la functii politice daca ar fi avut condamnari, iar in 2004 el a fost ales deputat in Parlamentul Romaniei.
Nati Meir este mostenitorul unei averi uriase, potrivit propriei declaratii de avere din 12 octombrie 2005. Astfel, in conturile acestuia exista nu mai putin de 87.250.000 de dolari. Nati Meir a anuntat ca a mostenit o avere de peste doua miliarde de dolari de la o ruda din SUA (nu i-a precizat numele), care a decedat acum 7 ani, si ca a intrat deocamdata in posesia a 86 de milioane de dolari.
Deputatul precizeaza ca autoritatile americane l-au cautat vreme de 7 ani, mai intai in Israel, dar l-au gasit abia in iunie 2005 in Romania si l-au confirmat drept unic mostenitor abia in septembrie 2005. Meir nu a dovedit pana acum ca este mostenitorul cuiva, ci doar a aratat unor jurnalisti un document de transfer bancar de la banca Lloyd Bank din Anglia, care nu este egal cu un act de succesiune.
Restul averii ar fi in proprietatea SUA, dar Meir a anuntat ca intentioneaza sa-si revendice toate bunurile mostenite, printre care hoteluri si terenuri in SUA, Africa de Sud si Nigeria. El a adaugat ca de recuperarea averii se va ocupa o firma de avocatura israeliana, dar pastreaza secretul asupra numelor avocatilor evrei. Ulterior, a declarat ca nu s-au implinit 7 ani de la moartea rudei lui Meir si ca ar mai fi timp pentru o cerere de revendicare.
Scandalul legat de mostenirea lui Nati Meir s-a stins repede, iar singurele referiri la aceasta in anul 2006 au fost atunci cand Meir a declarat in august 2006 ca este interesat de achizitionarea unor institutii de presa centrale si a echipei de fotbal "Rapid" sau "Steaua". Nici una dintre aceste achizitii nu s-a finalizat insa.
Nati Meir a fost ales ca deputat de Tulcea in legislatura 2004-2008 din partea Partidului Romania Mare, dar in iunie 2007 a trecut la Partidul Democrat pe care l-a parasit dupa 2 sapamani. A fost membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale.
In decembrie 2006 a fost in centrul atentiei prin propunerea legislativa privind gratierea colectiva a unor detinuti. Aceasta propunere a dus la un val de revolte in inchisorile din Romania, in care au fost implicate 26 de penitenciare si un numar de peste 6.500 de detinuti.
La inceputul lunii mai 2008 deputatul a initiat un nou proiect de lege privind gratierea. In acest sens el a cerut sprijinul populatiei pentru a initia acest proiect.
Nati Meir a declarat in editia din 16 octombrie la Happy Hour ca nu mai candideaza in aceasta toamna la functia de Presedinte al Romaniei, iar purtatorul sau de cuvant este Monica Columbeanu.