ß
Duminica aceasta, echipa România, te iubesc! prezintă o analiză a culturii românești la 100 de ani de la Marea Unire. Operele mai multor artiști români ajung în fiecare an în toate colțurile lumii, acolo unde sunt apreciate la adevărata lor valoare, în timp ce în țară se aude prea puțin despre ele.
Paul Angelescu, corespondent special Știrile PRO TV, va intra în culisele piesei ”Faust” de Silviu Purcărete, o producție românească ce a făcut încojurul lumii, pentru care trei instituții din Statele Unite ale Americii negociază să o ducă peste Ocean. În plus, telespectatorii vor afla cum datorită Festivalului Enescu, Filarmonica Regală din Londra a deschis stagiunea cu o operă a lui George Enescu. Festivalul atrage peste 120.000 de spectatori, iar o agenție de turism din Australia vinde deja pachete turistice pentru ediția din 2019.
„Anul acesta, Muzeul de Artă Modernă din New York, unul dintre cele mai importante din lume, i-a dedicat propria expoziție lui Constantin Brâncuși. În România, autoritățile n-au mai avut câteva mii de euro să plătească asigurarea pentru Cumințenia Pâmântului, așa că opera nu mai poate fi admirată de public. La Târgu Jiu, scaunele de lângă Masa Tăcerii s-au înverzit pentru că n-au fost bine întreținute, în schimb autoritățile au tăiat panglica unui muzeu în care sunt expuse replici, nu lucrări originale ale marelui sculptor.”, spune Paul Angelescu despre reportajul pe care telespectatorii îl vor vedea duminca aceasta, la România, te iubesc!.
Cum dezbat aleșii soarta unei colecții de timbre estimată la 700 de milioane de euro și cum a ajuns statul să știe că din câteva sute de timbre Cap de Bour aflate în proprietatea lui doar patru sunt originale, vedem diminica aceasta, la România, te iubesc!
Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?
Toate reportajele pot fi urmărite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro