Teatrul Nottara din Capitală găzduiește în perioada 12-21 octombrie 2018 câteva zeci de piese de teatru de excepție. Cea de șasea ediție a Fest(in) pe bulevard aduce în atenția publicului 34 de piese originale ce tratează teme actuale care te-ar putea ajuta să înțelegi mai bine tot ce se întâmplă în jurul tău.
Ajuns la șasea ediție, festivalul organizat de Teatrul Nottara nu mai încape în cele două săli ale instituției de pe Bd. Magheru. Țăndărică, Odeon și Excelsior au răspuns afirmativ la cererea celor de la Nottara de a găzdui o parte a pieselor pregătite publicului bucureștean. Din 12 octombrie, cele patru instituții de cultură își deschid porțile pentru amatorii de comedie bulevardieră, dar și de piese care tratează subiecte sensibile ale societății românești actuale. Tema de anul acesta a festivalului este „Criza comunicări”, care se va regăsi în toate piesele pregătite de organizatori în acest an.
Pentru al doilea an la rând, vedeta de televiziune Andreea Marin este ambasador al festivalului de teatru Fest(in) pe bulevard.
Citește și: Andreea Marin, despre cum evită crizele de comunicare cu fiica ei, Violeta
Nu mai puțin de nouă trupe de teatru din străinătate au fost invitate să-și prezinte lucrările la București. Totodată, pe scenele teatrelor amintite vor urca și deținuți ai penitenciarelor din țară, care și-au descoperit după gratii vocația de actori. De altfel, cu sprijijul Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținuții au, din 2015, propriul festival de teatru.
„Nouățile acestei ediții sunt Planeta Shakespeare și Bursa de spectacole, pe care o facem între 9 și 12 octombrie pentru directori de festivaluri și pentru selecționări de festivaluri din străinătate. Sunt spectacolele noastre de mare impact. Această bursă de spectacole o facem în parteneriat cu Teatrul Țăndărică, prietenul Teatrului Nottara încă de la început și al festivalului, tot de la început”, a declarat Marinela Țepuș, directorul festivalului și al Teatrului Nottara.
Bietele de acces au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 22,5 și 47,5 lei. Tichetele sunt disponibile atât online, pe site-ul Teatrului Nottara (www.nottara.ro), cât și la casele de bilete ale tuturor instituțiilor care găzduiesc piese de teatru în cadrul festivalului.
Fest(in) pe bulevard 2018. Ce să nu ratezi anul acesta
Vineri, 12 octombrie
Ora 18.30: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu
Molière | eréiloM, după Jean-Baptiste Molière și Mihail Bulgakov; scenariul: Roman Feodori și Raluca Rădulescu (cu participarea Olgăi Topunova); traducerea și adaptarea: Raluca Rădulescu, regia: Roman Feodori. Cu actorii: Șerban Gomoi, Rareș Andrici, Vlad Bălan, Răzvan Bănică, Dani Popescu, Crenguța Hariton, Cristina Juncu, Ada Navrot, Isabel Neamțu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Sorina Ștefănescu, Laura Vasiliu.
Sâmbătă, 13 octombrie
Ora 20.00: Teatrul Nottara, Sala George Constantin
the_Marusya, un spectacol de Aleksandr Andriașkin, light-design: Ivan Estegneev, Natalia Kuznețova. Cu: Maria Sokolnikova. Durata: 1h 10 min. O producție a Companiei Dialog Dance, Kostroma, Rusia. Câștigător al Premiului Masca de Aur, the_Marusya propune un dialog inedit între cuvânt și mișcare, un exercițiu de descoperire de sine prin intermediul dansului.
Ora 21.30: Teatrul Țăndărică, Sala Mare
Blackout, de Serena Marossi și Luca Citron; regia, scenografia și coregrafia: Serena Marossi; muzica originală: Marco Bonati; dansul: Luca Citron și Federica Madeddu; video: Luca Citron; light design: Simone Moretti. Cu: Federica Madeddu, Luca Citron. Durata: 1h. O producție a Smartlt Soc. Coop Impresa Sociale, Italia.
Imagine din spectacolul Blackout
Duminică, 14 octombrie
Ora 20.00: Teatrul Odeon, Sala Studio
Gardenia, de Elżbieta Chowaniec, traducerea: Luiza Săvescu, regia: Zoltán Balázs, decorul: Constantin Ciubotariu, costumele: Andrada Chiriac. Cu actorii: Antoaneta Zaharia, Paula Niculiță, Simona Popescu, Mădălina Ciotea (în parteneriat cu Institutul Balassi). durata: 1h 15 min. O producție a Teatrului Odeon, București. 33 de ani – o vârstă simbolică, încărcată de semnificații, de la care pornesc poveștile celor patru personaje feminine din Gardenia, un spectacol despre destin și despre cât de mult influențează condițiile exterioare, contextul familial, fundalul istoric traseul personal.
Programul complet poate fi consultat AICI.
Gallery