ß
Ieri seară, la România, te iubesc!, telespectatorii au pătruns în culisele industriei textile, alături de Paula Herlo, corespondent special Știrile PRO TV, și au văzut cum funcționează lucrurile în spatele liniilor de producție. Problemele cu care se confruntă această industrie sunt multe, însă cele mai mari dintre ele sunt concurența internațională, lipsa forței de muncă și incompentența autorităților.
România, te iubesc! a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a reușit să obțină la nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, 5.1 puncte de rating și 19.2% share, spre deosebire de postul clasat pe locul 2, care a obținut 2.6 puncte de rating și 9.6% share.
În timpul comunismului industria textilă era una înfloritoare, acum, însă, muncitorii lucrează pe salariu minim pe economie, iar managerii fabricilor nu mai găsesc forță de muncă. Schimbarea strategiilor de business ale fabricilor este următorul pas, dar pentru asta este nevoie și de susținerea statului.
Designerii români talentaţi își exportă creativitatea în colecţii de nişă, fabricile încă existente pe piață sunt gata să producă. Cu toate acestea, nu avem niciun brand autohton care să concureze cu giganţii suedezi sau spanioli de pe piața de modă pentru că autorităţile noastre, deşi au înţeles că e o industrie cu potenţial, nu fac mai nimic ca să o ajute.
Duminica aceasta, la România, te iubesc!, Cosmin Savu pregătește un reportaj despre agricultura din țară și face o comparație cu cea din Israel, unde productivitatea este la cote maxime, în ciuda climei nefavorabile.
Tu când ai spus ultima dată România, te iubesc?
Toate reportajele pot fi urmărite pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau protvplus.ro
Gallery