• PRO TV
  • Te ține? Vino să dai la vâsle pe Dâmbovița!

Te ține? Vino să dai la vâsle pe Dâmbovița!

Te ține? Vino să dai la vâsle pe Dâmbovița!

Dâmbovița nu-i Tamisa, dar asta nu ne împiedică să ne dăm în bărci pe râul care traversează Capitala. În acest weekend, fostul mare canoist Ivan Patzaichin te invită să-ți testezi abilitățile de vâslaș, alături de membrii Flotilei România Centenar.

Vineri, sâmbătă și dumincă, Dâmbovița redevine navigabilă, grație evenimentului special organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Primăriei Municipiului București. Începând cu această seară (ora 17.00), bucureștenii sunt așteptați pe cheiul Dâmboviței (zona Bibliotecii Naționale – Piața Unirii) pentru a se familiariza cu bărcile care fac parte din Flotila România Centenar, grup care a reprezentat România la The Great River Race de pe Tamisa.

Cei care vor să pună osul la treabă sunt așteptați să vâslească pe râul bucureștean și să recreeze simbolic Unirea, prin andocarea celor șase ambarcațiuni (reprezentate de cele șase regiuni istorice). Conform organizatorilor, „va fi nevoie de precizie și muncă de echipă, dar mai ales de bună dispoziție și dorința de a petrece câteva ore active, în natură, în mijlocul orașului”.

În după amiezele de vineri, sâmbătă și duminică, vâslașii amatori vor avea prilejul să-și demonstreze abilitățile de a colabora la un episod de coregrafie navală. Vor fi opt momente în care se va încerca „unirea” bărcilor din Flotila Centenar: vineri, 21 septembrie, la ora 18:00 și la ora 19:00; sâmbătă, 22 septembrie, la orele 17:00, 18:00 și 19:00 și duminică, 23 septembrie, la orele 17:00, 18:00 și 19:00. De vineri până duminică, între orele 10:00 și 20:00, pe Dâmbovița, în fața Bibliotecii Naționale, doritorii pot vâsli sau se pot iniția în acest sport, pregătindu-se pentru a recrea momentul „unirii flotilei”. 

În afară de vâslit, bucureștenii vor putea asculta, din bărci, concerte muzicale care vor avea loc pe scena plutitoare amenajată pe apă.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 își continuă astfel eforturile inițiate acum cinci ani de a sprijini recuperarea Dâmboviței prin campania Dâmbovița - Smart River de regenerare a spațiului din vecinătatea Bibliotecii Naționale. „Sperăm să contribuim la crearea unei identități pentru această zonă publică, să ajutăm reconectarea oamenilor la râul uitat al capitalei și să antrenăm administrația publică în acest demers de reconversie a unui areal urban cu mare potențial de interacțiune socială”, spun reprezentanții asociației.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni