Avocat și ecologist, Afroz Shah a inițiat o adevărată campanie de curățare a plajelor din Mumbai, India. Rezultatul muncii sale și a voluntarilor care l-au ajutat demonstrează cât se poate de clar că o astfel de inițiativă poate face minuni în locuri în care nimeni nu părea să mai creadă.
"Cel mai mare proiect de curățare a plajelor, din lume", așa cum l-au numit cei de la ONU, a dus la strângerea a 5 milioane de kilograme de plastic, în 85 de săptămâni.
Unul dintre cele mai triste aspecte ale deșeurilor adunate la țărm îl reprezintă speciile de broaște țestoase aflate în pericol. O mulțime de exemplare au fost găsite moarte, după au fost prinse în plasele de pescuit sau în diverse recipiente din plastic.
Sursă foto: boredpanda
Fotografiile postate de cei de la boredpanda.com, cu aspectul plajei din prezent și de dinainte de curățenie, sunt grăitore, însă minunea e chiar faptul că broscuțele țestoase au început să se întoarcă în locul în care multe dintre exemplarele speciei au pierit.
Mumbai este casă pentru 6 specii de broscuțe aflate pe cale de dispariție, ceea ce înseamnă că proiectul lui Afroz nu poate rămâne singular.
O acțiune asemănătoare va avea loc și în România, pe 15 septembrie. „Let’s do it România!” este campania care își propune să elimine toate locurile de depozitare necontrolată a deșeurilor. Zeci de mii de voluntari și-au anunțat participarea la nivel național, alături de o mulțime dintre vedetele PRO TV. Vezi AICI detalii și înscrie-te și tu!
Gallery