Sezonul 8 al show-ului Românii au talent a fost ce mai mare scenă pe care a evoluat până atunci tânărul Liviu Săndulache. În această vară, artistul plastic din Piatra Neamț și-a mutat „cartierul general” în București, unde continuă să creeze lucrări unice.
Într-o casă cu trecut istoric din inima Capitalei, tânărul Liviu Săndulache și-a amenajat un atelier de lucru pe gustul său. Un spațiu fără pretenții, închiriat pe o stradă încremenită în secoul XIX, dar sufocată de automobile parcate și pe-o parte, și pe cealaltă. Se putea și mai bine, dar e un început pentru un tânăr artist în căutarea afirmării.
„Spațiul în care lucrez este foarte important pentru mine, fiind pasionat de design am transformat studioul într-un loc care oferă o experiență vizitatorului. Acest lucru mi-a fost confirmat prin faptul că oamenii se întorc adesea doar pentru a fi încă un moment într-o altă lume. Bineînțeles, studioul poate fi vizitat oricând, dar necesită o programare”, ne-a mărturisit Liviu Săndulache. Universul lui artistic se află pe strada Radu Calomfirescu nr. 3, iar cei care vor să-i calce pragul își pot anunța vizita pe Facebook sau la numărul de telefon 0751.631.989.
Liviu Săndulache pictează cu mâinile, iar motivul e unul simplu: nu-i plac intermediarii. Iar pensula este un astfel de intermediar, care îl împiedică să stabilească o legătură firească, naturală, cu pânza pe care se exprimă prin culoare. Prima sa expoziție, organizată în orașul de baștină Piatra Neamț, a cuprins zece portrete de oameni importanți pentru el, care l-au ajutat de-a lungul timpului să se descopere și să se definească în acest univers vast al artelor.
De curând a început să picteze chipuri celebre, iar printre personalitățile care „i-au trecut prin mâini” se numără I. V. Stalin, Iisus crucificat, Mădălina Ghenea (ce salt!), Irina Rimes, Antonia, Mihaela Rădulescu, Alina Eremia, Alina Ceușan, Monica Bârlădeanu. „Am realizat câteva lucrări care surprind personaje, deoarece ochiul percepe într-un mod mai plăcut persoanele cunoscute. Timpul realizării unui tablou variază în funcție de idee. M-am concentrat foarte mult pe speed painting și așa am ajuns sa realizez un portret chiar și în 10 minute. Însă, sunt și idei mai complexe care pot dura ore sau zile”, se confesează tânărul artist.
În picturile sale preferă să folosească vopseaua acrilică, uleiurile și elemente neconvenționale. Însă, Liviu Săndulache alege tot mai des vopseaua acrilică, deoarece conferă fluiditate și îi permite să fie spontan. Când își cufundă mâinile în cutiile cu vopsea, intră parcă într-o stare de transă care îi permite să pună pe pânză ceea ce dictează inima. Da, aceste picturi prind viață mai întâi în inimă. Iată câteva dovezi!
Gallery