Băieții din trupa Golan au stat de vorbă la Untold cu reporterul PRO TV despre evoluție muzicală, compromisuri, lipsa lor, dar și despre întâmplare și alte ,,prostii norocoase”.
Golan nu mai are nevoie de nicio prezentare: sunt trupa spre care ne trimitem cu toții prietenii atunci când îi auzim spunând că nu mai există muzică electronică bună în România. Și mai sunt, cum spune Liviu Stanciu, ,,acel element de libertate pe care îl avem cu toții în noi.”
Băieții de la Golan spun, cu foarte multă candoare, că încă nu le vine să creadă că proiectul lor muzical a ajuns în punctul în care se află acum: ,,Noi nu credeam că proiectul ăsta se va mișca așa fluid cum se mișcă acum. Ne ciupim în continuare, din când în când. […] Am făcut niște piese într-o stare, în studio... am zis: băi, hai să ne jucăm cu niște chestii. De aici și până la a te trezi că lumea zice: băi, ăsta mi se pare the new thing... e incredibil!”
Golan au mai povestit in interviul exclusiv pentru PRO TV (pe care îl găsești la finalul acestui text) și despre concertul recent din Moscova. ,,Ni s-a părut ca într-un film cu mafioți. Foarte faini și foarte politicoși oamenii. Așteptau să se termine piesa și abia apoi aplaudau. La fel de politicoși erau și oamenii care stăteau pe fiecare etaj cu o mitralieră în mână.”, au glumit băieții, care au precizat că lumea exagereză atunci când crede că au mai multe concerte în afară.
La finalul interviului băieții au răspuns provocării lui Liviu Stanciu și și-au imaginat cum ar arăta un viitor muzical în care proiectul ,,Golan” ar evolua în sensul unei ,,îmblânziri” a superbei lor golăneli muzicale.
,,Un scenariu în care nu vrem să ajungem e acela în care am ajunge la un moment dat să facem orice, fie că suntem în studio, fie că suntem la un gig. Adică să nu ne dorim să facem lucrul ăla, dar totuși să îl facem pentru că... și pentru că... și pentru că... și pentru că. Asta e cea mai mare panică a noastră.”, au spus băieții.
Și, ca în cazul oricăruia dintre voi, și în cariera băieților a existat o întâmplare fericită, o ,,prostie norocoasă” fără de care proiectul Golan nu ar fi existat: ,,Dacă ar fi să fim 100% sinceri, am spune că noi am început proiectul ăsta când publicul se și schimba puțin. Adică a fost un timing bun, o potrivire de momente, un timing pe care nu l-am conștientizat. Pur și simplu a fost un noroc. Am prins exact acel moment în care publicul se combina. Oamenii care erau foarte underground începeau să fie mai relaxați, iar cei care erau foarte non-underground începeau să fie mai toleranți cu alte genuri muzicale. Iar norocul a fost că noi am nimerit tocmai în perioada aia în care s-au schimbat niște lucruri.”, au concluzionat ei.
Puteți urmări interviul integral mai jos: