ß
  • PRO TV
  • Cum să faci bere acasă: top 3 cele mai bune rețete

Cum să faci bere acasă: top 3 cele mai bune rețete

Cum să faci bere acasă: top 3 cele mai bune rețete

Nu esti singurul. Toata lumea s-a intrebat, la un moment dat, care e reteta pe care o folosesc berarii.

Vestea buna e ca, la o simpla cautare pe internet, apar o multime de retete. De cele mai multe ori, insa, problema cu aceste retete e sursa. Nu de putine ori o sa descoperi ca, desi reteta respectiva pare sa iti explice pasii foarte clar, totusi rezultatul nu va fi cel scontat. 

Mai jos gasesti o lista cu 3 retete de bere culese din surse recomandate de specialistii berari din Statele Unite. 

1. Robust Porter 


Deşi berea este asociată de obicei cu pierderile de memorie (în cazul în care e consumată în exces), cercetătorii britanici au arătat că această băutură ar putea preveni maladia Alzheimer, de exemplu. Mai precis, berea e bogată în siliciu organic, care reduce cantitatea de aluminiu din corp. Potrivit unui studiu din 2008, publicat în revista Food And Chemical Toxicology, siliciul a redus absorbţia de aluminiu din tractul digestiv şi a încetinit acumularea acestui metal în organism şi ţesutul cerebral. Berea Robust Porter e și mai bogată în siliciu, motiv pentru care ai putea să înveți să o prepari acasă, de vreme ce nu se găsește încă pe toate rafturile din țara noastră. 

E vorba de o reteta simpla, pentru incepatori. Joe Postman e expert in homebrewing si iti explica, pas cu pas, ce trebuie sa faci aici. 



2. Belgian Tripel


E vorba de o bere foarte apreciată în afară, cu atât mai mult cu cât acest tip de bere are un conținut foarte redus de zaharuri. Dacă o doză de Cola conține șapte lingurițe de zahăr, un pahar de Tripel conține doar o linguriță de zahăr. În plus, dacă luăm în considerare faptul că berea conține epste 94% apă, atunci putem bifa la beneficiile sale și faptul că e are proprietăți hidratante. Medicii spun că tocmai de asta berea poate reduce riscul de dezvolta diabet. Un studiu din 2016, de exemplu, făcut pe persoane care consumau un pahar sau două de bere pe zi a arătat că riscul lor de a dezvolta diabet a scăzut cu până la 30%. Eșantionul studiului a fost de aproape 40.000 de persoane, care au fost studiate timp de 4 ani. Rețeta pentru Belgian Tripel o găsești aici. 



3. Dry Stout

Dry Stout e o bere de origine irlandeză și poți găsi rețeta aici. Dry Stout e cunoscută în lumea berarilor pentru că are o gamă largă de aminoacizi esențiali - cum ar fi fosfor, iod, magneziu, potasiu și chiar și calciu. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite a arătat că un consum moderat de bere care are un conținut bogat de aminoacizi protejează densitatea minerală a oaselor. Medicii mai spun că, pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate, ar trebui să preferăm berea nepasteurizată. Pasteurizarea reduce, de obicei, valoarea nutrițională. Mai precis, elimină drojdia, care e foarte bogată în vitamina B.

Care e, deci, preferata ta? Pe care o s-o prepari acasă?

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni