ß
  • PRO TV
  • EXCLUSIV Daniel Negreanu, regele pokerului de peste Ocean: „Este calea cea grea către un trai ușor”

EXCLUSIV Daniel Negreanu, regele pokerului de peste Ocean: „Este calea cea grea către un trai ușor”

EXCLUSIV Daniel Negreanu, regele pokerului de peste Ocean: „Este calea cea grea către un trai ușor”

Daniel Negreanu e un nume arhicunoscut în America de Nord pentru succesul său teribil la masa de poker. Cu o avere estimată la 32 de milioane de dolari, strânsă în mare parte din jocul său preferat, canadianul cu origini românești a explicat pentru PROTV.RO câteva din secretele reușitelor sale.

Americanii au o expresie celebră – „Easy money” (bani câștigați ușor). Daniel Negreanu, născut în Canada în iulie 1974, e foarte familiar cu ea, dar spune că în cazul lui nu e valabilă. A câștigat circa 32 de milioane din poker și pentru fiecare cent pe care l-a încasat a muncit din greu. „Pokerul este calea cea grea spre o viață ușoară, confortabilă. E un joc distractiv și poți câștiga bani dacă te spetești muncind în direcția asta. Acesta este probabil primul lucru pe care l-aș împărtăși cu oamenii care vor să facă avere din poker”, spune Daniel Negreanu pentru PROTV.RO.

Jucătorul originar din România spune că pokerul se diferențiază net de alte jocuri de noroc, fiind mai degrabă unul de strategie, care solicită mult gândirea. De aceea, Negreanu nu-l vede ca pe un joc care să creeze acea dependență care îi face pe oameni să trăiască într-o lume paralelă, în care nu există decât o dorință nețărmurită de a câștiga bani. 

Pe oamenii care sunt predispuși la dependența de jocuri, care joacă în mod compulsiv, nu-i găsești de obicei la masa de poker. Studiile arată că această categorie de oameni este atrasă mai mult de recompensa instantanee pe care le-o oferă jocuri precum slot machines sau blackjack. Pokerul este un joc de gândire, iar strategiile care vin odată cu el sunt adânci și interesante”, dezvăluie Daniel Negreanu.

Negreanu are la activ șase titluri mondiale World Series, pe care le-a obținut fiindcă nu s-a abătut de la cele trei principii ale sale, care fac diferența dintre un jucător de elită și un jucător mediocru: talentul, deplina înțelegere a matematicii și disciplina. „Matematica asociată cu pokerul nu e chiar atât de dificilă, dar e important să ai noțiunile de bază pentru a ști dacă ai sau nu șanse să mizezi pe cărțile pe care le ai în mână”, mărturisește Negreanu.

Combinația aceasta de „ingrediente” i-a adus lui Negreanu cei mai mulți bani din poker. În cei 28 de ani petrecuți perfecționându-se în acest joc, a ajuns chiar să intuiască până și cărțile din mâinile adversarilor săi. Iar una dintre cele mai bune arme ale unui jucător profesionist este să ajungă să citească pe chipul oponenților săi dezamăgirea sau extazul, în funcție de cărțile pe care le au în mână.

Dar, ce e mai important pentru un jucător care vrea să aibă succes? Să ște să citească adversarul, să știe când să blufeze sau să joace doar cărțile bune?

„A ști cum să citești un adversar și a decide când să te arunci sunt, practic, cam același lucru. Dacă nu cunoști foarte bine adversarul sau cum te vede el, atunci este puțin probabil să ai suficientă informație ca să știi sigur dacă a blufa e o idee bună sau nu. Normal, blufez și eu, iar dacă nu o fac niciodată devin prea predictibil pentru oponenții mei”, mai spune Negreanu, care își amintește că a făcut primul milion de dolari din poker în 2003, înainte ca acest joc să fie atât de popular la televizor.

Când nu joacă poker, Daniel Negreanu merge la sală unde își antrenează mușchii, joacă fotbal și doar se uită la alții cum joacă hockey. Este vlogger pasionat și a strâns peste 198.000 de fani pe YouTube, unde postează în fiecare zi câte un filmuleț cu activitățile sale. În general se bucură de viața ușoară din prezent, la care a ajuns prin muncă multă și perseverență. Trăiește în Las Vegas și, în prezent, nu împarte averea sa cu nimeni. A fost căsătorit în perioada 2005-2007 cu americanca de origine asiatică Lori Lin Weber.

Daniel Negreanu a fost în România în 2010, unde a jucat poker în cadrul unui turneu găzduit în țara noastră. Părinții lui sunt români, însă au emigrat în Canada în 1967. Cât privește relația lui cu România, conturile nu sunt chiar încheiate.

„Amândoi părinții mei sunt din România așa că această țară e ca și casa mea, deși m-am născut în Canada. Întotdeauna plănuiesc să călătoresc în România și aș vrea să reușesc să ajung în țară anul viitor”, a declarat Daniel Negreanu pentru PROTV.RO. 

 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni