Brandon e un software developer care nu isi foloseste niciodata numele real in online pentru ca, spune el, tine foarte mult la intimitatea lui si a familiei sale.
El a reusit sa se pensioneze chiar inainte sa implineasca 35 de ani si tine o cronica a aventurilor sale financiare pe blogul Mad Fientist.
Brandon spune ca, daca ai un televizor, ar trebui fie sa-l arunci, fie sa-l vinzi. In momentele in care oameni de publicitate te bombardeaza cu produse pe care „trebuie sa le ai”, devii „mai putin fericit cu ceea ce ai” si incepi sa arunci o gramada de bani pe lucruri de care nu ai neaparata nevoie. La fel, odata ce stirile iti prezinta zilnic evenimente infricosatoare, atentate, crime etc. pe un televizor 4K, devii o persoana mai tematoare si mai putin dornica sa exploreze lumea. Sfatul lui Brandon e unul simplu: nu ramane blocat pe canapeaua din sufrageriesi iesi sa explorezi lumea.
Potrivit lui Brandon, inainte sa te gandesti la cum sa te pensionezi la 35 de ani, ar trebui sa iti aloci un timp pentru a-ti da seama ce te face, cu adevarat, fericit. Cei mai multi dintre noi isi arunca banii pe lucruri care nu le aduc fericirea si nu isi dau seama ca fac asta pentru ca urmeaza scenariul vietii alccuiva. Brandon spune ca, in momentul in care si-a dat seama ca banii chiar pot cumpara libertatea (adica orele de la 9 la 5), si-a directionat toti banii catre acel scop.
Brandon spune ca nu ar trebui sa iti pierzi timpul facandu-ti griji in privinta evolutiei contextului economic sau a pietei bursiere, de exemplu. Ar trebui sa te concentrezi doar pe lucrurile pe care le poti controla cu adevarat si sa incerci sa optimizezi parametrii de control. De exemplu, ar trebui sa fii constient ca taxele de investitii te-ar putea costa zeci de mii de dolari, asa ai putea sa le minimizezi investind in produse sau facand investii low-cost.
Dupa ce se intorc de la job, majoritatea oamenilor isi pierd timpul facand lucruri inutile. Se uita ore intregi la televizor, de exemplu. In loc sa te uiti la televizor, ai putea sa faci ceva creativ. De exemplu, ai putea alege sa scrii o postare pe blog (pe care, ulterior, l-ai putea monetiza). Ai putea, la fel de bine, sa creezi bijuterii sau sa exersezi la un instrument muzical. Sa creezi ceva e mult mai util decat sa consumi si iti poate aduce si foarte multe venituri suplimentare.
In final, Brandon spune ca, atunci cand iti aliniezi cheltuielile cu obiectivul tau final, traiectoria nu are cum sa fie altfel decat corecta.
Gallery