Ingrediente:
Aluat:
Unt: 200 g
Faina: 500 g
Migdale (maruntite): 200 g
Esenta migdale: o lingura
Albus: o buc
Ou (intreg): 2 buc
Galbenus: o buc
Zahar pudra: 150 g
Dulceata caise: 200 g
Praf de copt: 10 g
Sare: un praf
Mod de preparare:
Se pune untul moale în bolul unui mixer iar peste el se adaugă zaharul pudră și mixăm la viteză mică pt 2-3 minute. După ce untul a devenit cremos, adugăm ouăle intregi si galbenusul, unul câte unul. Mărim puțin viteza și mixăm încă 2-3 minute. Dupa ce incorporam ouale, amestecul trebuie sa arate ca o crema. Adaugam o lingurita de esenta de migdale. Pornim din nou mixerul pt un minut. Intr-un bol separat, amestecam faina cu praful de copt. Incepem sa adaugam amestecul, putin cate putin peste aluat- mixam la viteza mica. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si nelipicios. Modelam bilute de marimea unei mingi de ping-pong si le tavalim prin albus de ou si prin migdalele maruntite astfel incat sa fie bine acoperite.
Punem bilutele in tava si le facem cate o adancitura in mijloc folosindu-ne de aratator. Le punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 17 minute.
Dupa ce timpul a trecut, le scoatem si le lasam putin sa se raceasca inainte de a pune in adancitura gem de caise.
Pofta Buna!