Ingrediente:
Aluat:
Faina: 250 g
Unt: 150 g
Sare: o lingurita
Lapte (rece): o lingura
Umplutura:
Ricotta (sau urda): 300 g
Leurda (sau patrunjel, marar, spanac): o legatura
Oua: 2 buc
Sparanghel: o legatura
Sare si piper: dupa gust
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu oul. Se adauga faina, sarea si se framanta pana amestecul are o textura granulara. Se adauga laptele si se framanta pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute – o ora.
Se pregateste o tava de tarta cu fundul detasabil si se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Aluatul racit se intinde pe o foaie de 3-4 mm grosime si se pune in tava, avand grija sa imbrace bine toata forma. Se indeparteaza excesul de aluat de pe margine.
Se coace timp de 25 – 30 de minute, fara umplutura, pana se rumeneste, apoi se lasa la racit.
Intr-un bol se amesteca ricotta, ouale, verdeata maruntita, sare, piper si se umple forma de tarta.
Se decoreaza cu sparanghel proaspat.
Pofta Buna!