Ingrediente:
Creveti: 500 g
Sofran: cateva fire
Ulei masline: 3-4 linguri
Usturoi: 4 catei
Piept de pui: o buc
Ardei gras (rosu): o buc
Ardei gras (verde): o buc
Ceapa: o buc
Fasole verde: 200 g
Rosie (decojita): o buc
Orez (cu bob rotund): 250 g
Calamari: 250 g
Midii: 300 g
Mazare: 200 g
Patrunjel: o leg
Sare si piper: dupa gust
Mod de preparare:
Decorticati crevetii, puneti carapacele intr-o cratita, turnati deasupra un litru de apa si fierbeti supa aproximativ 15 minute.
Strecurati-o, incorporati sofranul si lasati-o deoparte. Intr-o tigaie pentru paella sau intr-una antiaderenta, sotati usturoiul in ulei un minut. Apoi caliti pipetul de pui taiat cubulete. Adaugati ardeii grasi taiati bastonase si ceapa solzisori. Condimentati cu sare si piper. Continuati gatirea cateva minute, dupa care puneti in tigaie fasolea verde si rosia taiata in cubulete mici.
Mai gatiti totul 2-3 minute, apoi inglobati orezul. Turnati 500 de ml de supa de creveti si tine si paella pe foc circa 15 minute. Nu mai amestecati in tigaie. Dupa 15 minute, asezati frumos fructele de mare deasupra si, daca este necesar, completati cu cupa de creveti. Acum puneti si mazarea si mai lasati paella pe flacara maximum 10 minute sau pana ce orezul este fiert, iar fructele de mare, gatite. Puteti acoperi tigaia cu un capac mare sau cu folie de aluminiu. La final, rasfirati pe suprafata patrunjelul tocat si serviti paella.
Pofta Buna!