ß
Ce-a de-a treia editie Ferma Vedetelor si-a desemnat marele castigator joi, 17 mai 2018, dupa un duel istovitor. Tania Popa este prima femeie care a fost declarata Fermierul Anului, iar actrita a recunoscut ca experienta traita alaturi de ceilalti concurenti a fost cea mai tare din viata ei. Iata 15 lucruri pe care nu le stiai despre Ferma Vedetelor si satul in care s-a filmat!
1. Ferma Vedetelor s-a filmat intr-un loc izolat, la circa 2 km de satul Porumbacu de Sus. Cea mai apropiata asezare umana, Castelul de Lut Valea Zanelor, se afla la scurta distanta. Locul de poveste atrage anual zeci de mii de turisti.
2. Un drum de 2 km lungime a fost construit prin camp pentru a asigura accesul la ferma. Totodata, a fost nevoie de ridicarea a doua poduri peste raul care curge in apropierea fermei.
3. Emisiunea difuzata de PRO TV s-a filmat cu zece camere robotizate, sase camere independente, cinci camere de actiune si sapte camere de car. Filmarile nu s-au oprit nici o secunda pe parcursul show-ului.
4. Pentru alimentarea cu energie electrica s-au instalat 2 km de cablu, prin camp, pentru a asigura functionarea echipamentelor.
5. O ferma nu e ferma daca nu are animale. Asa ca, vedetele noastre au avut grija de 600 de oi, un porc de Bazna, o vaca, 11 gaini, un cocos, trei catei, cinci iepuri si sapte rate. Toate s-au intors sanatoase la proprietarii lor din Porumbacu de Sus. Vacuta Simina era topita dupa Natanticu, pe care il urmarea ca un catel si asculta numai de el. Pe langa aceste necuvantatoare, trei catelusi abandonati s-au aciuat la ferma, care au fost repede indragiti de echipa de filmare. Cand show-ul a tras cortina, patrupedele au fost adoptate de oameni inimosi din echipa de productie.
6. Acest sezon de Ferma Vedetelor este primul in care concurentii au reusit sa se hraneasca cu roadele muncii lor. Vedetele noastre au sadit si ingrijit ridichi, rosii, castraveti, dovlecei, salata, ceapa, usturoi si ierburi aromatice.
7. Pe toata durata filmarilor echipa si concurentii au consumat peste 20 de tone de apa potabila imbuteliata.
8. In timpul filmarilor la Ferma Vedetelor s-au folosit trei role de banda adeziva, neagra, pentru a acoperi ceasurile cameramanilor atunci cand filmau in ferma, deoarece fermierii nu trebuiau sa stie cat e ceasul si sa fie rupti complet de lumea exterioara. Astfel, concurentii au invatat sa se ghideze dupa soare si chiar si-au construit un ceas solar.
9. Pentru organizarea finalei Ferma Vedetelor a fost nevoie de peste 500 de baloti de fan. Totodata, la finala s-au folosit confetti colorate biodegradabile.
10. Circa 100 de oameni au muncit pentru a aduce in casele romanilor acest show care s-a bucurat, din nou, de un succes pe masura asteptarilor.
11. Porumbacu de Sus (judetul Sibiu), satul in care s-a filmat Ferma Vedetelor, este locul in care Andreea Esca si-a petrecut o buna parte din copilarie. Bunicul din partea tatalui ei este originar din acest loc, iar prezentatoarea Stirilor PRO TV obisnuia sa-si petreaca vacantele de vara aici. Andreea Esca detine o casa taraneasca in Porumbacu de Sus si e invitata constant la sarbatoarea locala „Fiii satului”.
12. Pe langa Andreea Esca, un important fiu al satului a fost Aurel Barglazan, inginer si profesor la Universitatea Politehica Timisoara. El a anticipat, inca din perioada studentiei, necesitatea crearii canalului Dunare-Marea Neagra.
13. Porumbacu de Sus are un trecut istoric aparte. In timpul Primului Razboi Mondial, aici a fost incartiruit detasamentul de la Lissa, parte a Armatei a II-a Romane, in timpul ofensivei din Transilvania (august-octombrie 1916). Istoricii consemneaza o operatiune militara de succes a Armatei Romane la Porumbacu, intre 16 si 17 septembrie 1916.
14. Satul dateaza din 1223, an in care a fost mentionat intr-un act de donatie al manastirii din Carta. De-a lungul existenței sale, asezarea a avut 14 denumiri, in limbile maghiara, germana si romana. Iata-le: Felsoporumbâk, Oberbornbach, Oberporumbach, Oberforrembach, Warembach (din 1546), Warmbach (din 1550), Felso-Porumbak (din 1559), Porumbak (din 1589), Felseo Porumbak (1632), Felseo Porumbach (din 1733), Felso Porumbak (din 1750), Porumbaku de Szusz (din 1850), Ober-Bornbach si Porumbacu de Sus (din 1854).
15. O parte din localnicii din Porumbacu de Sus au fost acceptati in echipa de productie a show-ului Ferma Vedetelor. Cativa dintre ei sunt prieteni din copilarie ai Andreei Esca.
Gallery