Incingeti ulei intr-o tigaie pe focul medium al aragazului. Adaugati carnea de curcan, mirodeniile (chimen, paprika si usturoi) si gatiti 8-10 minute, faramitand-o usor cu o lingura de lemn.
Pentru a ansambla bolurile mexicane puneti ingredietele dupa cum urmeaza in fiecare bol: 1/2 cana de orez brun, 1/4 cana de porumb, 1/4 cana de fasole, 1/2 cana carne de curcan, cateva rosii cherry si ceapa rosie.
Stoarceti lime deasupra si garnisiti cu patrunjel/coriandru.
2. Salata Caprese cu naut
Ingrediente:
Conserva naut: o buc
Ulei masline: oo lingura
Mozzarella (mini): ½ cana
Rosii cherry: ½ cana
Otet blasamin: ½ lingura
Busuioc: o leg
Sare si piper: dupa gust
Mod de preparare:
Scurgeti nautul de apa din conserva si pastrati-o intr-un bol. Din ea vom face un delicios desert mai tarziu.
Intr-un bol mare, amestecati nautul, rosiile cherry si mozzarella. Adaugati frunze de busuioc proaspat, otet balsamic si ulei de masline.
Asezonati cu sare si piper dupa gust.
3. Spuma de ciocolata
Ingrediente
Conserva naut: o buc
Lamaie: o lingurita
Ciocolata neagra (vegana): 140 g
Zmeura: décor
Mod de preparare:
Taiati ciocolata in bucatele mici si puneti-o la topit intr-un bol la bain marie. Amestecati din cand in cand, apoi odata ce acesta s-a topit, lasati-o sa se raaceasc..
Puteti sa topiti ciocolata si in cuptorul cu microunde in serii de cate 30sec la 50% power, amestecand binede fiecare data.
Lasati ciocolata sa se raceasca pentru 10-12 minute inainte de a o amesteca cu spuma.
Intre timp, puneti apa de la naut intr-un bol mare impreuna cu zeama de lamaie.
Mixati pana cand aceasta devine ca o spuma asemanatoare albusurilor batute.
Turnati ciocolata topita peste spuma de aquafaba si cu ajutorul unei spatule incorporati bine pana cand obtineti o compozitie fina.
Puneti aceasta compozitie in 4 borcanase/pahare mici si lasati la frigider peste noapte.