• PRO TV
  • Boluri mexicane cu carne de curcan, salata Caprese cu naut si spuma de ciocolata 

Boluri mexicane cu carne de curcan, salata Caprese cu naut si spuma de ciocolata 

Boluri mexicane cu carne de curcan, salata Caprese cu naut si spuma de ciocolata 
1. Boluri mexicane cu carne de curcan

Ingrediente:  

  • Carne tocata: 450 g
  • Ulei masline: 1 lingura
  • Conserva fasole: o buc (rosie sau neagra)
  • Conserva porumb: o buc
  • Ceapa: o buc
  • Rosii (cherry): 250 g
  • Chimen (macinat): ½ lingurita
  • Parika (afumat): ½ lingurita
  • Usturoi (granulat): ½ lingurita
  • Orez (brun): 2 cani 
  • Lime: 2 buc
  • Coriandru: o leg
  • Sare si piper: dupa gust

Mod de preparare: 

  • Incingeti ulei intr-o tigaie pe focul medium al aragazului. Adaugati carnea de curcan, mirodeniile (chimen, paprika si usturoi) si gatiti 8-10 minute, faramitand-o usor cu o lingura de lemn.
  • Pentru a ansambla bolurile mexicane puneti ingredietele dupa cum urmeaza in fiecare bol: 1/2 cana de orez brun, 1/4 cana de porumb, 1/4 cana de fasole, 1/2 cana carne de curcan, cateva rosii cherry si ceapa rosie.
  • Stoarceti lime deasupra si garnisiti cu patrunjel/coriandru. 







2. Salata Caprese cu naut

Ingrediente:  

  • Conserva naut: o buc
  • Ulei masline: oo lingura
  • Mozzarella (mini): ½ cana
  • Rosii cherry: ½ cana
  • Otet blasamin: ½ lingura
  • Busuioc: o leg
  • Sare si piper: dupa gust


Mod de preparare:

  • Scurgeti nautul de apa din conserva si pastrati-o intr-un bol. Din ea vom face un delicios desert mai tarziu.
  • Intr-un bol mare, amestecati nautul, rosiile cherry si mozzarella. Adaugati frunze de busuioc proaspat, otet balsamic si ulei de masline.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust.







3. Spuma de ciocolata

Ingrediente

  • Conserva naut: o buc
  • Lamaie: o lingurita
  • Ciocolata neagra (vegana): 140 g
  • Zmeura: décor

Mod de preparare:

  • Taiati ciocolata in bucatele mici si puneti-o la topit intr-un bol la bain marie. Amestecati din cand in cand, apoi odata ce acesta s-a topit, lasati-o sa se raaceasc..
  • Puteti sa topiti ciocolata si in cuptorul cu microunde in serii de cate 30sec la 50% power, amestecand binede fiecare data.
  • Lasati ciocolata sa se raceasca pentru 10-12 minute inainte de a o amesteca cu spuma.
  • Intre timp, puneti apa de la naut intr-un bol mare impreuna cu zeama de lamaie. 
  • Mixati pana cand aceasta devine ca o spuma asemanatoare albusurilor batute. 
  • Turnati ciocolata topita peste spuma de aquafaba si cu ajutorul unei spatule incorporati bine pana cand obtineti o compozitie fina.
  • Puneti aceasta compozitie in 4 borcanase/pahare mici si lasati la frigider peste noapte.
  • Decorati cu zmeura inainte de a servi!

Pofta Buna!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni