Ingrediente (2 portii)
Oua: 3 buc
Lapte: 250 ml
Faina: 100 g
Unt: 2 cuburi (sau 2 linguri ulei de masline)
Mozzarella: o buc
Sare si piper: dupa gust
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 200 de grade. Cand il pornim, punem in cuptor si vasele in care vom pregati pufoseniile - 2 vase termorezistente cu diametrul de 15-20 cm, de preferat fonta sau metal (daca nu aveti, puteti folosi vase de ceramica). Intr-un bol batem usor cu telul cele trei oua, adaugam laptele si faina, potrivim de sare si piper, apoi amestecam.
Cand s-a incins cuptorul, aruncam cuburile de unt in vase (sau uleiul) si bagam tava cu vase inapoi la cuptor pentru inca doua minute. Dupa cele doua minute ne pregatim sa fim rapizi!
Scoatem repede tava cu cele doua vase (inchidem rapid cuptorul), turnam compozitia, apoi adaugam, bilele de mozzarella. Punem tava cu vasele la cuptor si lasam sa se coaca pentru 30 de minute. In cele 30 de minute nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului
Recomandare de servire
Direct in vasele in care au fost coapte, alaturi de o salata verde si un pahar de iaurt.
Pofta Buna!