Urmareste curcubeul, pentru o dieta care te mentine fit, dar sanatoasa. :)
Fructele si legumele de diverse culori contin micronutrienti diferiti. Tocmai de aceea este important sa consumam din toate. Vezi mai jos o schema ajutatoare.
Cel mai important lucru este sa stii ca trebuie sa consumi zilnic aproximativ 1700 grame de legume si fructe din toate culorile:
Rosu: pepene, grapefruit, fructe de padure, ceapa rosie, rosii, etc. Acestea contin antioxidanti si vitamina P, care scad riscul de cancer si afectiuni ale inimii.
Galben: lamaie, dovleac, ardei, porumb, mere, piersici, caise, pepene galben, ananas, etc. Bogate in caroten si vitamina C, protejeaza pielea si membranele mucoase.
Alb: conopida, ceapa, ridichi, usturoi, etc. Aceste legume contin xanton, un puternic antioxidant si antiinflamator, care are grija de inima ta si intareste sistemul imunitar.
Verde: spanac, castravete, verdeturi, zucchini. sparanghel, avocado, kiwi, mere, pastai, broccoli, etc. Ajuta la detoxifierea ficatului so la mentinerea greutatii fizice dorite.
Albastru si mov: prune, struguri, vanata, afine, coacaze, etc. Ajuta tractul urinar si reduc colesterolul, luptand impotriva obezitatii.