Ingrediente (4 portii)
Ulei de masline: 20 ml
Somon: 200 g (taiat cubulete aprox 2/2 cm )
Smantana dulce: 200 g
Parmesan: 10 g
Praz: 1 buc ( taiat rondele )
Farfalle: 400 g
Marar: o legatura
Unt: 20 g
Coniac: 20 ml (pentru flambat)
Mod de preparare
Punem la fiert pastele, intr-o oala, in apa cu sare ( aprox. 10 g la un litru de apa ). Intr-o tigaie adanca, punem putin ulei de masline la incins, adaugam somonul si-l gatim 1 minut. Adaugam prazul si tragem totul la tigaie pentru 5 minute, pana cand somonul si prazul sunt gatite, urmand sa flambam totul cu coniac. Dupa ce alcoolul s-a evaporat vom adauga smantana dulce. Cand ajunge la punctul de fierbere adaugam parmesanul si pastele. Dupa ce amestecam, presaram mararul si adaugam untul. Inchidem focul si amestecam pana se topeste untul.
Daca sosul este prea gros putem adauga putina apa de la paste.
Pofta Buna!