ß
  • PRO TV
  • Romania, te iubesc! prezinta Zorii Sperantei - un pas important in lupta cu cancerul

Romania, te iubesc! prezinta Zorii Sperantei - un pas important in lupta cu cancerul

Romania, te iubesc! prezinta Zorii Sperantei - un pas important in lupta cu cancerul

In duminica Floriilor, se nasc Zorii Sperantei la Romania, te iubesc!. Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, prezinta un reportaj realizat pe trei continente, despre imunoterapie, tratamentele revolutionare in lupta cu cancerul si cercetarile de top la nivel mondial (SUA) versus solutii inovatoare de unde te astepti mai putin (CUBA). 

Rares a vizitat centre uriase de cercetare medicala din Cuba, America si Europa, unde a descoperit ca speranta de viata a bolnavilor de cancer poate creste. Terapiiile pentru cancer bazate pe vaccinuri, din Cuba, dau rezultate uluitoare - unul din 5 pacienti cu cancer de plaman, in stadiul 4, supravietuiesc de mai bine de 5 ani. Duc o viata buna, normala, merg la serviciu, sunt activi, nici nu s-ar zice ca sunt bolnavi. Vaccinurile cubanezilor, pe care ei le primesc gratuit, au fost preluate abia in 2017 de americani, care le-au bagat in teste clinice pentru a putea fi autorizate in Statele Unite si apoi la scara mondiala. Pentru asta trebuie asteptat pana in 2022. Pentru romanii care merg sa se trateze la Havana, vaccinurile sunt la o cincime din costul unor terapii similare din Europa sau America.    

Turismul medical din Cuba este o revolutie cladita pe batalia cu cancerul.  Laboratoarele lui Fidel Castro ne-au dezvaluit, in premiera, o medicina revolutionara. Fidel Castro era obsedat de cancer – a vazut ca multi dintre liderii comunisti din America Latina erau doborati unul cate unul de cancer. Astfel, a demarat in anii ‘80 un amplu program prin care a stabilit ca batalia cu maladiile reprezinta o prioritate nationala. A infiintat centre de cercetare, linii de productie, dar si baze de tratament. Cubanezi investesc 10% din PIB in cercetare medicala. La ei e in plina expansiune industria vaccinurilor, cu care se lauda ca au invins toate problemele. Iar acum vor sa invinga si cancerul. In primii ani ai Revolutiei, au reusit sa invinga batalia cu bolile transmisibile. De exemplu, la ei mai gasesti doar cateva cazuri de Hepatita B, pe an. Au niste produse extrem de bune pentru tratarea ulcerelor la piciorul diabetic. Nu fac decat cateva amputatii pe an. In Romania sunt cu miile! La ei nu a ajuns industria Farma internationala pentru ca au avut embargo. Astfel, au fost nevoiti sa se descurce singuri. Au multe produse homeopate, s-au bazat pe puterea tamaduitoare a plantelor in multe cazuri. Dar se lauda ca au si calmante, mai eficiente decat morfina, facute din venin de scorpion. Le folosesc mult in cancer! , a declarat Rares.

Investitiile in cercetarea medicala cubaneza nu se pot compara cu cele de la americani, care duc o batalie de miliarde, la propriu, cu maladia necrutatoare. Rares a vizitat si laboratoarele lor, a vorbit cu inventatori, cu oncologi si cu pacienti care traiesc mult si bine cu terapii costisitoare. Diferenta o fac asigurarile bune pe care le au atat ei, cat si austriecii. Romanii care ajung la Viena sau la New York, platesc scump pentru terapii imuno-oncologice. Multi ajung, insa, si in Cuba, la mii de mile distanta de Romania.

Avem si noi cercetare de top la noi in tara. Printam tumori 3D, pe care le implantam la soareci. Sau ce ati spune de tumori anihilate cu alte tumori implantate din… cancerul altui pacient? Cercetatorii romani se lauda ca anul viitor am putea avea un produs revolutionar in cateva tipuri de cancer. Poate fi o veste uriasa pentru romani si pentru lumea intreaga. Abia astept sa va prezint tot ce am filmat si aflat, in aceasta duminica, de la ora 18.00!, a marturisit Rares.

Cum arata aceste centre revolutionare de medicina, spitalele in care sunt tratati pacienti, ce spun specialistii de pe trei continente despre viitorul aceste boli, ce descoperiri incredibil fac romanii in cercetarile lor, dar si cum isi propun medicii sa prelungeasca speranta de viata, ramane de vazut duminica, la Romania, te iubesc!. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni