ß
  • PRO TV
  • In jur de un miliard de animale mor in fiecare an din cauza industriei blanurilor

In jur de un miliard de animale mor in fiecare an din cauza industriei blanurilor

In jur de un miliard de animale mor in fiecare an din cauza industriei blanurilor

Este ceva de care credeam ca am scapat, dar judecand dupa cifrele uluitoare ale industriei de blanuri din ultimii ani, lumea inca iubeste aceasta moda. 

Conform statisticilor PETA, in fiecare an, mai mult de un miliard de iepuri si 50 de milioane de alte animale sunt crescute in ferme pentru blanuri sau vanate in salbaticie cu scopul de a le lua blana. 

Este o industrie in care majoritatea oamenilor nu au afinitate pentru aceste lucruri, dar altii gandesc exact in mod opus. Ei se intreaba de ce oamenii au nevoie de blanuri, cand exista atatea blanuri sintetice. 

Conform PETA, abuzul in industria blanurilor este inca agresiva, mai ales in tarile unde nu exista legi impotriva ranirii animalelor. 

Elisa Allen, directorul PETA UK, a declarat pentru UNILAD:"In China, cel mai mare exportator de blanuri, unde nu exista legi care sa protejeze animalele, mai mult de 2 milioane de pisici si mii de caini sunt terorizati, spanzurati, lasati sa sangereze pana la moarte sau jupuiti de vii in fiecare an pentru blana lor. "


Sursa: Viral Thread

Cu toate acestea, Andrea Martin, de la Asociatia Britanica a Blanurilor, insista ca exista o trasparenta completa in industrie si exista practici etice stricte. Andrea a zis ca 90% din blanuri sunt produse de ferme licentiate care pot opera sub reguli stricte, in functie de legile regionale, nationale sau ale statelor. 

Andrea a declarat pentru UNILAD:"Foarte simplu, nu exista cruzime in sistemul producerii de blanuri. In jur de 90% din blanuri sunt produse de ferme licentiate care opereaza sub reguli extrem de stricte. Ziua portilor deschisa la ferma joaca o cheie extrem de importanta pentru a nu mai exista mituri si prejudicii despre fermele de blanuri si sa le oferim oamenilor transparenta a ceea ce ei vor sa cumpere. Orice acuzatie despre abuzul animalelor sunt investigate imediat iar comertul cu blanuri este bine urmarit si orice om care incalca legea, va fi pedepsit."

Cu toate acestea, China este cel mai mare exportator de blanuri din lume si nu are nicio lege care sa protejeze animalele sau pedepse pentru abuzul animalelor. 

Un studiu facut de PETA a fiecarui designer de la London Fashion Week in iarna 2016 a demonstrat ca 86% din designeri, inclusiv Vivienne Westwood si Faustine Steinmetez au refuzat sa foloseasca blanuri in colectiile lor. 

Insa, comertul cu amanuntul al blanurilor si produsele din blanuri s-au estimat la valori de 162 de milioane de lire sterline in 2016, semnalandu-se o crestere de 350% conform unui studiu de la Universitatea din Copenhaga. 

Exista, de asemenea, o problema de sustenabilitate in ceea ce priveste industria blanurilor. In timp ce multi activisti in domeniul drepturilor animalelor, ii sfatuiesc pe toti consumatorii sa evite blanurile din dulapurile lor.

Andrea a declarat pentru UNILAD ca materialele naturale precum, blana, bumbacul, pielea, matasea si lana sunt alternativ sustenabile pentru materialele sintetice. Blanurile au fost la moda inca din 1950, iar unii considera ca blana sintetica este chiar mai rea decat blana naturala. Blana sintetica este produsa din plastic, folosindu-se polimeri din petrol, carbune si calcar, a caror productie duce la depozitarea deseurilor in apele noastre. 

Exista, insa, o problema de transparenta in industria blanurilor, incluzand intrebarea de unde provine blana. Liniile vestimentare din Canada isi produc glugile din blana de coit. 


Sursa:Viral Thread

Elisa a declarat pentru UNILAD:"Animalele pot indura rani oribile pe termen indulengat, iar apoi mor din cauza infometarii, dezhidratarii sau pierderii sangelui. Unele sunt atat de disperate sa scape, incat se ineaca cu limba." PETA a organizat multe proteste internationale pentru a informa consumatorii despre cruzimea din spatele comertului cu amanuntul paltoanelor. 

Andrea insista ca prevenire ranirii animalelor este la un nivel foarte inalt in industrie si ca exista multe reguli strice pentru protectia lor.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni