ß
In 2018 este extrem de important sa elaboram mai multe initiative pentru a reduce nivelurile periculoase de poluare. Dar, intr-o lume in care majoritatea oamenilor conduc automobile si cumpara produse fabricate, aceasta este o adevarata provocare.
Din fericire, situatia a fortat liderii politici sa ia masuri, prin impunerea unor taxe pe pungile de plastic din magazinele pentru produse alimentare din anumite tari.
Acum a fost conceputa o idee si mai revolutionara pentru a combate poluarea, aceasta fiind crearea primului oras forestier "Forest City" din lume. "Orasul forestier" nu este o exagerare, deoarece intentia este aceea de a fi un oras nepoluat. In prezent, se construieste in Liuzhou, provincia Guangxi, China si a fost proiectat de arhitectul italian Stefano Boeri Architetti.
Scopul este ca Orasul forestier Liuzhou, care va cuprinde 175 de hectare, va avea in cele din urma capacitatea de a gazdui 30.000 de locuitori. Acesta va contine aproximativ 100 de milioane de plante de peste 100 de specii diferite si 40.000 de copaci. Planul este ca diferitele plante sa absoarba pana la 10.000 de tone de dioxid de carbon si 74 de tone de poluanti pe an, producand in acelasi timp 900 de tone oxigen. Ca urmare a cresterii oxigenului si a reducerii poluantiilor, Forest City va contribui la imbunatatirea calitatii aerului in zona si la scaderea temperaturii medii a aerului.
Sursa: Viral Thread
Acest oras va fi autosuficient si va functiona pe surse regenrabile de energie, cum ar fi energia geotermala si solara. Orasul va fi complet cablat si va contine zone rezidentiale, zone de agrement, doua scoli si un spital.
Potrivit site-ului Stefano Boeri Architetti, acesta este modul in care Liuzhou Forest City va functiona atunci cand este finalizat in cele din urma:"Lizhou Forest City va gazdui in total 40.000 de copaci si aproape un milion de plante de peste 100 de specii. Difuzarea plantelor se va face nu numai in parcuri si gradini sau de-a lungul strazilor, ci si pe fatadele cladirilor. Va permite orasului autonom sa contribuie la imbunatatirea calitatii aerului (absorbind CO2 si praf fin de 57 de tone pe an), pentru a reduce temperatura media a aerului, de a crea bariere impotriva zgomotului si de a imbunatati biodiversitatea speciilor vii, generarea habitatului pentru pasari, insecte si animelele mici care voi locui pe teritoriul acestui oras."
Sursa: Viral Thread
"Pentru prima data in China si un lume, o solutie urbana inovatoare va combina provocarea pentru autosuficienta energetica si pentru utilizarea energiei regenerabile cu provocarea de a creste biodiversitatea si de a reduce in mod eficient poluarea aerului in zonele urbane. Imediat dupa succesul padurii verticale din Milano, care va fi reprodus in multe alte parti ale lumii si in China, la Nanjing, Shanghai si Shenzhen, cu proiectul Liuzhou Forest City, Stefano Boeri isi continua cercetarile pentru o noua generatie de arhitecturi si medii urbane care se confrunta cu schimbarile climatice, propunand noi modele pentru viitorul planetei noastre."
Si acesta nu este primul proiect arhitectural prietenos cu mediul, pe care Boeri l-a proiectat. A inceput proiectul de padure verticala cand si-a proiectat primele doua "cladiri forestiere" din Italia, apoi a decis sa isi duca activitatea in Asia.
Sursa: Viral Thread
Viziunea lui Boeri pentru o lume mai durabila si mai ecologica este extrem de laudabila si este de la sine inteles ca initiativele precum acestea ar trebui sa beneficieze de tot sprijinul necesar pentru a le elimina. Proiectul care a fost comandat de Planificarea urbana a municipiului Liuzhou, se asteapta sa fie finalizat pana in 2020.
Speram ca tote se vor desfasura fara probleme, mai ales atunci cand oamenii se vor misca in zona, deoarece ne vor da sperante pentru un viitor mai bun si ecologic.
Sursa: Viral Thread