ß
Romania va avea pentru prima data o scoala de voluntariat. Cursurile se adreseaza, pentru inceput, liceenilor din Bucuresti care sunt interesati sa afle ce inseamna voluntariatul si spre ce domeniu se pot indrepta.
In plus, o platforma online pune in contact aproape 5.000 de voluntari cu peste 400 de ONG-uri, in cea mai mare comunitate de acest gen, existenta la noi in tara.
Dincolo de exeperienta unica de viata si dezvoltarea personala, voluntariatul ajuta si la C.V., fiind recunoscut ca experienta profesionala.
Voluntarii primesc oferte de voluntariat, atunci cand ele apar, conform intereselor lor. In momentul de fata sunt aproape 5000 de voluntari si 440 de organizatii.
La 29 de ani, Ana-Maria coordoneaza cea mai mare platforma dedicata voluntarilor si ONG-urilor din Romania - hartavoluntariatului.ro. Asta, dupa ce ea insasi a fost voluntar, de la 15 ani.
Acum, prin fundatia VOLUM, a lansat prima scoala de voluntariat de la noi din tara. Pana pe 9 februarie recruteaza voluntari care vor merge in 12 licee din bucuresti si ii vor invata pe adolescenti ce presupune voluntariatul. Cursurile vor avea loc la orele de dirigentie.
Ana Maria Gradinariu, coordonatorul proiectului Scoala de Voluntariat: “Un modul de 3 ateliere pe tematici precum voluntariat, cetatenie activa, invatare prin voluntariat, cum pot ei sa isi imbunatateasca partea de experienta profesionala prin voluntariat. ”
Printre cei care isi doresc sa devina formatori de voluntari este Anastasia. La 19 ani, deja are experiente de cativa ani in voluntariat. A participat la ateliere de creatie cu copii din zone defavorizate din Suceava si a asistat batrani singuri.
O alta tanara, Ana Maria, are la 19 ani doua titluri importante in CV: a fost desemnata ”voluntarul anului” la Gala nationala a voluntarilor in 2015 si 2016, pentru activitati educative cu adolescenti.
Asadar, voluntariatul nu este doar despre a-i ajuta pe altii, ci a te cunoaste mai bine pe tine insuti.
In plus, pentru tineri, acest tip de activitate conteaza mult la CV.
Conform legii 78/2014, activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala de specialitate, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite. Pe durata activitatii, voluntarul trebuie sa primeasca un certificat din partea asociatiei, care sa ateste experienta sa.
Cursurile Scolii de Voluntariat vor incepe in luna martie, iar adultii sunt asteptati si ei sa se implice, pe hartavoluntariatului.ro.
Vezi VIDEO aici!