• PRO TV
  • La 200 de ani de cand a luat nastere Mafia, 4 familii mafiote conduc lumea interlopa din Italia!

La 200 de ani de cand a luat nastere Mafia, 4 familii mafiote conduc lumea interlopa din Italia!

La 200 de ani de cand a luat nastere Mafia, 4 familii mafiote conduc lumea interlopa din Italia!

Cum arata harta mafiei din Italia.

Politia din Italia a reusit in ultimii ani sa distruga mai multe familii mafiote, lupta contra gangsterilor fiind una din ce in ce mai prolifica.

Clanuri din Napoli, Roma si din toata Sicilia au fost aduse aproape de desfiintare dupa ce zeci de membri au fost arestat. Politistii au intocmit si o harta a celor mai puternice familii mafiote din Italia, tara de unde a plecat ideea de Mafie, ce s-a raspandit si in USA.

Astazi, pe langa mafia originala mai sunt 3 familii mari, Camorra, Ndrangheta si Sacra Corona Unita, ce au peste 25.000 de membri in total.

 

MAFIA SICILIANA

Intitulata Cosa Nostra, sunt mafiotii care au pus bazele mafiei moderne. Acestia au inceput sa se organizeze la inceputul anilor 1800, avand deja 200 de ani de existenta. Au introdus conceptul de "Cosa Nostra" (treaba asta a noastra) si de asemenea conceptul de Omerta, sau codul tacerii.

Puterea lor in ziua de azi e atat de mare incat uneori sunt primii care judeca anumite conflicte si chiar aduc inapoi bunuri furate inaintea autoritatilor. Sunt dispretuiti insa de populatie pentru taxele de protectie pe care le cer.

Cosa Nostra are legaturi puternice in USA, Rusia, China si Albania.

 

MAFIA DIN NAPOLI

Denumita Camorra, mafia din Napoli are peste 4500 de membri, avand clanuri in Napoli si Caserta, chiar langa port. Se ocupa cu traficul de droguri sisunt extrem de brutali. De asemenea, cer taxe de protectie si se ocupa cu productia de haine de firma false.

Camorra este cea mai violenta familie deoarece nu exista o structura ierarhica clara, liderii locali fiind extrem de violenti si haotici. Camorra conduce traficul de droguri in Spania si in toate statiunile sale.

 

MAFIA DIN CALABRIA

Denumita 'Ndrangheta, mafia calabresa este derivata din Cosa Nostra. Numele vine din cuvantul grec "andragathia", care inseamna loialitate iar clanul aduna 6000 de membri in total si se ocupa cu traficul de cocaina, aducand marfa din Mexic si Columbia si detinand 80% din piata de cocaina din Europa.

 

MAFIA DIN PUGLIA

Sacra Corona Unita este cea mai mica din marile familii de mafioti din Italia, avand 2000 de membri. Sunt specializati in trafic cu tigari, arme, droguri si trafic de persoane. Acestia au relatii cu familiile mafiote din Estul Europei, inclusiv cu Romania.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni