• PRO TV
  • Oamenii de stiinta din China au clonat cu succes 2 maimute, iar intreaga lume este ingrijorata

Oamenii de stiinta din China au clonat cu succes 2 maimute, iar intreaga lume este ingrijorata

Oamenii de stiinta din China au clonat cu succes 2 maimute, iar intreaga lume este ingrijorata

Doua maimute au fost clonate intr-un laborator din China, in speranta ca vor ajuta oamenii de stiinta sa studieze bolile cu o baza genetica, cum ar fi cancerului sau tulburarile imune.

"Sunt multe intrebari in ceea ce priveste biologia primatelor care pot fi studiate prin faptul ca au acest model suplimentar.", a declarat Qiang Sun de la Chinese Academy of Sciences Institute of Neuroscience, despre experimentul sau de succes. 

In prezent, cele doua maimute de rasa macac, care au fost nascute la doua saptamani una de cealalta par sa se dezvolte normal. Au fost efectuate 79 de incercari de a clona maimutele inainte ca Zhong Zhong si Hua Hua sa se fi nascut, impreuna cu alte doua maimute clonante dintr-un alt tip de celula, insa acestea nu au supravietuit. 


Sursa: Viral Thread

"Am incercat diferite metode, insa numai una singura a functionat. Au fost multe esecuri inainte sa gasim calea spre a clona o maimuta.", a declarat Dr. Sun. Formula castigatoare este acum folosita pentru a crea mai multe clone. 

In timp ce animalele clonate nu sunt un aspect nou - dupa ce Dolly a fost clonat cu succes intr-un laborator din Edinburgh in 1996 si dupa ce au mai fost experimentati si cai, caini, pisici, soareci si sobolani - Zhong Zhong si Hua Hua sunt primele primate neumane care urmeaza a fi clonate. Din acest motiv, nasterea micilor primate a fost intampinata cu multe controverse.


Sursa:Viral Thread

"Suntem constienti de faptul ca cercetarile viitoare care utilizeaza animalele oriunde in lume, depind de oamenii de stiinta care respecta standarde etice foarte stricte.", a declarat Dr. Muming Poo. 

In timp ce profesorul Robin Lovell-Badge de la Institului Francis Crick in Londra, a numit tehnica "foarte ineficienta si hazarda", inainte de a continua sa spuna ca aceasta procedura "nu este o piatra de temelie pentru stabilirea metodelor de obtinere a clonelor umane."


Sursa: Viral Thread

Profesorul Darren Griffin de la Universitatea Kent a venit in apararea acestui experiment, explicand cum poate fi util pentru intelegerea bolilor umane, insa cu toate acestea, are ingrijorari etice. 

Faptul ca expertii in acest domeniu sunt alarmati de nasterea lui Zhong Zhong si Hua Hua spune totul. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni