Daca esti vegetarian sau carnivor inrait, daca esti la dieta sau un mare pofticios, ia loc la un restaurant din Israel si fii gata de festin. Sau mergi sa vezi cu ochii tai un curcubeu desenat pe tarabe, in piata Carmel din Tel Aviv. Un bazar culinar, aglomerat, colorat, haotic si exotic. Aici gasesti DE TOATE. Vanzatorii isi striga marfa si te ademenesc cu mirodenii, peste, fructe, dulciuri, baclava, halva, lipii umplute cu falafel ori alte bunatati locale, dar si creme, chiar si haine. O vizita in Tel Aviv fara un stop in Piata Carmel…e pacat Pana sa ajungi la Piata Carmel, defilezi pe o scena stradala – artisti fel si fel isi vand si ei creatiile, de-a lungul strazii Nahalat Binyamin.
Dar sa ne intoarcem la mancare Inca de la micul dejun din poza asta si pana la chelnerul care aseaza pe masa mea farfurii cu viteza luminii, inainte ca eu sa apuc sa spun ce vreau, bucataria israeliana m-a facut KO in meciul cu cantarul. Este un mix exotic intre gusturi, arome si culori. La celebrul “Old Man and the Sea” am crezut ca nu ma mai pot ridica de pe scaun dupa masa Pentru mic dejun delicious iti recomand Aroma si Goocha. Si sa incerci Shaksuka – ceva traditional, un amestec de oua, rosii, mirodenii si ardei .
Spuneam ca Tel Avivul nu doarme niciodata. Ei bine, daca ti se face foame la 3 dimineata si vrei sa iei chiar micul dejun, exista un loc special pentru “somnanbuli “ ca tine Ii spune Benedict si este pe faimosul bulevard Roschild. Este strada mea preferata – cu cladiri construite in stilul Bauhaus, albe – de aici vine si denumirea Tel Avivului de “Orasul Alb” – declarata patrimoniu UNESCO, cu cafenele, cluburi si restaurante la tot pasul si marginit de multi copaci. O casa aici se vinde si cu un milion de euro…