Sezonul rece nu este pe placut tuturor. Temperaturile scazute si multimea de haine groase sunt greu de suportat, mai ales daca esti o persoana care iubeste soarele si caldura.
De cate ori nu ai auzit in copilarie sfaturile parintilor, care te rugau insistent sa nu iesi afara din casa fara caciula, sa nu iti uiti manusile si sa nu umbli cu geaca desfacuta? Ei bine, se pare ca grijile lor erau nefondate. Frigul nu ne imbolnaveste, daca stim sa ne imbracam corespunzator.
Aerul curat este benefic pentru organism, spun specialistii, dar trebuie sa avem in vedere cateva aspecte pentru a evita racelile in timpul sezonului rece.
Evita sa porti foarte multe haine si sa porti fular la gura.
Daca te imbraci foarte gros, nu iti va fi mai cald, ci mai frig. Nu este recomandat sa porti mai multe randuri de haine, mai ales daca acestea sunt mulate pe corp. Inevitabil, vei transpira si vei simti mai accentuat frigul de afara.
In ceea ce ii priveste pe cei mici, este recomandat ca acestia sa nu iasa afara cu fularul pe gura. Daca acesta se umezeste, sunt sanse mari sa dezvolte bacterii.
Nici purtarea mai multor perechi de sosete nu ne va ajuta sa atenuam senzatia de frig. Acest obicei ne afecteaza circulatia si astfel picioarele vor fi mereu reci. Pentru a scapa de acest disconfort, e mai ok sa porti incaltari imblanite si sa porti o singura pereche de sosete.
Temperaturile scazute nu trebuie sa ne sperie.
Specialistii spun ca aerul curat ne face bine, iar o plimbare de o ora, la temperaturi de -5 grade Celsius nu are cum sa dauneze.
Daca petreci mai mult timp in casa, la caldura, atunci cand vei intra in contact cu frigul de afara, socul va fi destul de mare.
Consumul de lichide calde nu ajuta.
Ceaiurile, vinul fiert sau orice alt lichid consumat atunci cand suntem afara, nu te ajuta sa te incalzesti. Senzatia de caldura este una temporara, motiv pentru care vei transpira imediat.
In sezonul rece este recomandat sa consumi alimente naturale, precum sunt citricele, lefumele cu frunze verzi sau ghimbirul. Acestea ajuta corpul sa se adapteze mai usor la temperaturile scazute de afara.