Crescuta in orfelinat si supravietuitoare a cancerului, o romanca, ne arata ca tara noastra are resurse nebanuite de bunatate pentru batrani.
Maria Holtzhauser a mobilizat sute de donatori si voluntari, care au schimbat un azil din Giurgiu intr-un camin primitor. In plus, mai multi medici s-au oferit sa-i trateze pe varstnici.
91 de ani apasa greu pe umerii unui bunic. Freamata ca la examen in speranta ca doctorul il va face sa vada mai bine.
Pe hol, toti colegii isi asteapta randul cuminti la echipa de oftalmologi, adusa din capitala in caminul din comuna Hotarele, Giurgiu.
Aici a fost un orfelinat comunist; acum un an, a fost reconstruit ca azil. Dar a inceput sa se schimbe din cladire in casa abia cand o femeie, scapata de un cancer la gat, a hotarat sa-i ajute pe sarmani. Un medic i-a promis Mariei sa-i opereze gratis pe cei din camin. Iar domnul Ion se agata de sansa.
Maria Holtzhauser: “Putem spera intr-o imbunatatire a acuitatii vizuale. Vestile nu-s tocmai rele.”
Maria Holtzhauser a trimis mii de mailuri catre tot felul de firme si i-a rugat pe prieteni sa vina, cand pot, ca voluntari. Au pus frigidere si climatizare, draperii si desene.
Zeci de mii de euro a strans si a dat mai departe. Maria spune ca si-a pastrat bucuria celor care n-aveau ajutor.
Un lucru nu reusesc voluntarii, pentru ca au si ei familiile lor... sa le promita ca vor veni aici oricand ei se vor simti singuri. Dar cu aceasta problema poate ajuta oricine ajunge cateva ore in comuna Hotarele din Giurgiu. De la primarie, faceti prima la dreapta, apoi imediat stanga. Va asteapta cu bratele deschise 40 de bunici.