ß
Considerate o delicatesa in bucataria balcanica si orientala, bamele au inceput sa fie cultivate din nou si in tara noastra.
Le cer romanii care au fost in vacante in Grecia si Turcia. In plus, aceste legume sunt putin pretentioase si rezistente la seceta. Un kilogram pleaca de la producator cu preturi intre 7 si 10 lei, dar la taraba, in marile orase ajunge si la 30 de lei. Cea mai mare parte din recolta se duce direct in restaurante.
In acest an, fermierii din Olt au inceput sa cultive, pe langa rosii, ardei sau vinete si bame. Legumele, originare din Asia, se mancau in tara noastra in perioada interbelica.
Apoi, odata cu venirea comunismului, au fost considerate “mofturi” si au disparut, treptat. Dar acum sunt cerute din nou de romani, care le-au descoperit in vacantele de la malul Mediteranei. In medie, la un hectar se obtine o productie de 5 tone, iar profitul poate ajunge la 25.000 de lei.
Vezi VIDEO pe StirileProTV.ro!