Temperaturile foarte ridicate le dau mari batai de cap fermierilor, care s-au trezit cu sute de kilograme de legume, coapte inainte de vreme. In Brasov insa, s-a gasit o solutie iesita din tipare.
Un bistro i-a gazduit pe fermieri, iar acestia si-au vandut produsele nu de la taraba, cum obisnuiau, ci din local! Si toata marfa a “disparut” in pungile clientilor in doar cateva ore.
“Avem 11 soiuri. Rosia cherry, fandosita, marmat frantuzeasca. Aici avem aceasta rosie roz, care este inima de bou poloneze, avem cherry para galbena”.
Nu este prezentarea facuta din pragul unui aprozar, ci dintr-un colt al unui bistro din centrul istoric al Brasovului, renumit pentru retete locale. Pentru o zi, s-a transformat in targ de legume. Iar localnicii si turistii s-au aratat incantati de idee.
Oamenii au cumparat in cantitati mari - chiar ladite intregi, si, pana la pranz, s-a dat toata marfa: 140 de kilograme de tomate.
Fermierii spun ca, imediat dupa ce sunt culese, rosiile au o aroma aparte.
In afara de tomatele puse la vanzare, au fost si cateva kilograme bune folosite pentru un meniu special - clatite brasovene cu sos de rosii, supa rece de rosii sau paste cu sos de rosii bio.
Rosiile s-au vandut cu 7 lei si 50 de bani, kilogramul.
Vezi VIDEO pe StirileProTV.ro!