ß
Zilele calde de vara sunt aici, iar fructul-vedeta al sezonului este fara urma de indoiala pepenele rosu.
Un pepene copt este suculent, dulce si racoritor. Este un aliment hidratant perfect si merge de minune introdus in retetele de vara. Totusi, mare e dezamagirea cand il cari acasa de la piata si nu este asa cum te asteptai!
Invata sa iti alegi cel mai bun pepene rosi si sa nu dai niciodata gres. Tine cont de urmatoarele trucuri:
1. Ridica-l. Mare sau mic, pepenele trebuie sa se simta greu pentru marimea lui. Daca ai de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, alege-l pe cel care cantareste mai mult.
2. Cauta-i punctul galben. Atunci cand sta pe sol, pepenele dezvolta o pata galbuie. Daca e cremoasa, inseamna ca este copt.
3. Bate cu degetele in el. Un pepene copt va suna in gol.
Vezi si alte ponturi in materilul video de mai jos: