ß
Produse cu care avem de-a face in fiecare zi pot ascunde secrete pe care putini le stiu.
Cand vine vorba de alimente mai avem inca o multime de lucruri de invatat. In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni isi propun sa manance sanatos, sa evite produsele procesate si sa isi achizioneze alimentele din locuri in care se comercializeaza produse bio.
Ouale se numara printre produsele pe care avem tendinta sa le consumam cu regularitate. Fie ca ne dorim sa mancam o omleta delicioasa sau vrem sa praparam un desert, un lucru este cert: ouale trebuie sa fie de calitate.
Specialistii ne sfatuiesc sa analizam cu atentie galenusul unui ou pentru a afla cat de sanatos este.
Nuanta galbena a galbenusului este diferita de la ou la ou, iar aceasta diferenta ne poate oferi indicii despre provenienta lor. Cei de la Remedydaily.com sustin ca nuanta galbenusului este data de cantitatea de nutrienti pe care o consuma gainile.
Conform aceleiasi surse, cu cat galbenusul este mai inchis la culoare, cu atat mai multi nutrienti contine oul. Nuanta galben inchis se datoreaza faptului ca pasarile au fost hranite nu doar cu porumb si grau, ci si cu vegetale si insecte. Astfel de oua contin acizi grasi, precum Omega-3, vitamine (Vitamina D) si carotenoizi.
Majoritatea oualor care se gasesc in rafturile magazinelor provin de la fermele de pasari, acolo unde acestea sunt hranite in majoritatea cazurilor doar cu cereale.
Desi nu sunt daunatoare pentru organism, ouale cu galbenusul deschis la culoare nu ne asigura aportul complet de nutrienti de care avem nevoie.
Vezi video aici!
Gallery