ß
Scoici in crusta de unt
Ingrediente
Scoici: 10 buc
Vin alb: 200 ml
Foi dafin: 3 frunze
Ceapa: 1 buc
Usturoi: 3 catei
Pesmet: 300 g
Unt: 1 pachet
Cimbru proaspat: 3 fire
Rozmarin proaspat: 3 fire
Sare si piper: dupa gust
Mod de preparare
1. Se pune o oala pe foc in care se toarna vinul, pe care il lasam sa ajunga in punctul de fierbere. Adaugam ceapa si lasam din nou la fiert 5 -7 min. Adaugam foile de dafin si scoicile. Amestecam si acoperim cu un capac. Scoicile sunt gata cand au cochiliile deschise, in aproximativ 6 - 8 min.
2. Se curata cimbru proaspat, se taie rozamarinul si usturoiul.
3. Punem o tigaie pe foc si adaugam untul. Dupa ce se topeste adaugam rozmarinul, cimbru, usturoiul si asezonam cu sare si piper.
4. Se amesteca toate ingredientele si se adauga pesmetul.
5. Omogeizam continutul si umplem jumatatile de scoici.
6. Punem scoicile in cuptor pentru aproximativ 10 – 15 min, la 200 de garde.
7. Se servesc asezonate cu lamaie.
Pofta buna!