Tajine Miel

Ingrediente

Pulpa miel (taiata bucati): 1,5 kg

Supa de vita: 500 ml

Ceapa alba: 2 bucati

Usturoi: 2 catei

Sofran: 1 praf

Ghimbir pudra: o lingurita

Scortisoara: o lingurita

Prune uscate: 200 g

Migdale: 100 g

Seminte de susan: 30 g

Sare si piper: dupa gust

Ulei de masline: dupa gust

Mod de preparare

1. Tocam ceapa, usturoiul si amestecam intr-un bol, impreuna cu cateva linguri de supa, uleiul, ghimbirul, scortisoara si o lingurita de seminte de susan.

2. Asezam peste amestec bucatile de carne de miel si amestecam.

3. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si prajim carnea pana prinde culoare, apoi condimentam cu sare si piper (turnam in tigaie peste carne si restul de supa de vita).

4. Transferam intr-un vas tajine: amestecul ramas in bol, carnea si supa din tigaie, prunele si punem vasul pe foc mic.

5. Intre timp prajim migdalele intr-o tigaie impreuna cu semintele de susan ramase.
 
6. Dupa o ora luam tajine-ul de pe foc, urmand sa servim mielul cu cateva prune uscate si amestecul de migdale si susan.

Pofta buna!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni