• PRO TV
  • Un lac din Bistrita a devenit a doua casa pentru lebedele ramase aici peste iarna. "Sunt frumuseti, intr-adevar"

Un lac din Bistrita a devenit a doua casa pentru lebedele ramase aici peste iarna. "Sunt frumuseti, intr-adevar"

Un lac din Bistrita a devenit a doua casa pentru lebedele ramase aici peste iarna. "Sunt frumuseti, intr-adevar"

Lacul de acumulare al raului Bistrita a devenit a doua casa pentru zeci de lebede ramase aici peste iarna. Vremea ceva mai blanda din ultimele zile le-a inpins pe gratioasele inaripate la o plimbare pe lac.

Curiosii au venit sa admire indeaproape pasarile. Spre bucuria lor, lebedele s-au apropiat fara niciun pic de teama de mal, alaturi de cateva ratuste. A fost suficient ca oamenii sa le ofere de mancare, pentru ca asa s-au ales si cu privilegiul sa admire pasarile de aproape.

"Fantastic! Rar! Rare cazuri pentru ca lebedele au aparut de vreo 2-3 ani. Sunt frumuseti, intr-adevar.", a declarat o localnica.

Pasarile au cativa ani de cand raman pe lac si multe dintre ele s-au obisnuit cu oamenii. Pentru ca vremea buna din ultimele zile a facut ca lacul sa nu inghete in totalitate, lebedele, dar si cormoranii sau ratustele s-au bucurat de plimbare si, la fel de important, de atentia curiosilor de pe margine.

In cazul in care gerul se va inaspri, iar lacul va ingheta, autoritatile spun ca sunt pregatite sa ia masuri si sa aduca hrana in zona pentru pasari.

Sursa: Stirile ProTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni