Atunci cand cumparam fructe sau legume, multi din noi credem ca stim deja in in ce conditii trebuie pastrate. Unele au nevoie de frigider, altele pot fi pastrate la loc racoros sau intr-un bol de fructe.
Noul studiu publicat de Universitatea din California s-ar putea sa te surprinda si sa anuleze tot ce stiai despre conditiile de pastrare a fructelor si legumelor.
Iata o lista cu alimente pe care NU trebuie sa le pastrezi in frigider: mere, avocado, banane, pepene, grapefruit, kiwi, lamai, portocale, mango, nectarine, piersici, pere, prune, rosii, castraveti, ceapa, vinete, usturoi, cartofi, dovleac.
Cercetatorii spun ca stocarea intr-un loc rece le va diminua considerabil gustul. Mai mult, coaja bananelor se innegreste, pepenii isi pierd culoarea, iar cartofii se intaresc daca sunt pastrati in frigider. Rosiile au un gust mult mai bun daca sunt pastrate la temperatura camerei. Merele pot fi lasate intr-un bol pentru 7 zile, insa apoi ar trebui mutate in frigider. Si perele vor avea un gust mult mai intens daca sunt lasate sa se coaca la temperatura camerei.
In frigider poti pastra caise, afine, mure, zmeura, cirese, capsune, smochine, struguri, brocoli, morcovi, varza, conopida, ceapa verde, ciuperci, telina, salata verde, mazare, ridichi, spanac, porumb.
Sursa: dailymail.com
Gallery