ß
  • PRO TV
  • Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt

Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt

Muschiulet de porc invelit in pasta de usturoi copt

Ingrediente

Muschiulet de porc: 1, 5 kg

Miere: 90 ml

Mustar Dijon boabe: 60 ml

Mustar Dijon simplu: 30 ml

Sos Worcester: dupa gust

Piper boabe: dupa gust

Sare: dupa gust

Dafin: 3 frunze

Ardei iute: dupa gust

Usturoi (capatani): 800 g

Ulei de masline: dupa gust

Cimbru uscat: 2 linguri

Maghiran uscat: 1 lingura

 

Mod de preparare

Marinarea muschiuletului

1. Intr-o tigaie se incalzeste mierea impreuna cu mustarul (cel boabe si cel simplu), cativa stropi de sos Worchester si amestecam pana cand devine un lichid omogen.

2. Punem sosul intr-un bol de sticla, impreuna cu piperul boabe, sarea, foaia de dafin si ardeiul iute.

3. Sos-ul se toarna peste muschiuletul de porc, pe care il acoperim cu o folie si il tinem la frigider (dupa ce a ajuns la temperatura camerei) cel putin o ora.

 

Crusta de usturoi copt

1. Taiem ‘mustatile’ fiecarei capatani de usturoi, astfel incat sa poata sa stea ‘in picioare’; taiem si coada usturoiului, pana cand incep sa se vada cateii.

2. Se pune fiecare capatana in folie de aluminiu, cu cateva picaturi de ulei de masline si apoi se leaga folia de aluminiu intr-un cosulet.

3. Se pun intr-o tava la cuptor circa 30 minute (180grade). Dupa ce s-a racit folia, se ia fiecare capatana de usturoi, si se stoarce intr-un bol.

4. Turnam peste cimbrul si maghiranul si se amestecam pana obtinem o pasta.

Muschiuletul la cuptor

1. Scoatem bolul din frigider, se il lasam la temperature camerei.

2. Intr-o tava putin mai inalta (preferabil cu optiune de grill), punem muschiuletul,  cu tot cu sosul de miere si mustar in care a stat.

3. Il lasam la cuptor (150 grade) 10-15 minute pe o parte, il intoarcem, si il mai lasam 10-15 minute pe cealalta parte.

4. Scoatem muschiuletul pe un grill, il lasam putin la racit, si il ungem pe o parte cu pasta de usturoi si ierburi.

5. Il bagam din nou la cuptor, 30 minute, il scoatem, il ungem si pe cealalta parte si il mai lasam inca 30 minute. 

6. Mai turnam din cand in cand cate un pahar de vin in tava, astfel incat sa nu se usuce amestecul de miere si mustar, dar si pentru ca muschiuletul sa se gateasca in aburul vinului.

 

Pofta buna!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni